Mand i livsfare efter skud på Nørrebro

Københavns Politi oplyser, at en dansk mand er i livsfare, efter at han blev beskudt af to-tre mand på cykel på det indre Nørrebro

Politifolk på hjørnet af Korsgade og Griffenfeldtsgade, hvor aftenens skyderi fandt sted. Et skudoffer er i livsfare, meddeler politiet. (Foto: Kenneth Meyer)
Politifolk på hjørnet af Korsgade og Griffenfeldtsgade, hvor aftenens skyderi fandt sted. Et skudoffer er i livsfare, meddeler politiet. (Foto: Kenneth Meyer)

En mand med dansk baggrund er skudt i ryggen i den nye skudsag på Nørrebro i København. Manden er nu på Rigshospitalet og er i livsfare, siger Københavns Politi.

Der blev kort før klokken 20 affyret en serie på fem-seks skud på det indre Nørrebro i København, bekræfter Københavns Politi over for ekstrabladet.dk. Anmeldelsen indløb til politiet klokken 19.50.

Skød ind i bil fra cykler
Skudofferet sad i en bil på hjørnet af Korsgade og Griffenfeldsgade, da to-tre personer ifølge politiet på cykel kørte forbi og formentlig affyrede en serie skud ind i bilen. Politiet har fundet patronhylstre på stedet og efterlyser nu cyklisterne.

Skudepisoden kommer næsten på klokkeslæt et døgn efter, at en mand fredag aften blev dræbt af skud i Mjølnerparken i København.

Bemærkelsesværdigt stille
Hele området omkring stedet, hvor skyderiet skete, er spærret af, oplyser ekstrabladet.dk's medarbejder på stedet. En kort overgang var der afspærring langt hen af gaden, men denne afspærring er ophævet. Politiet har fundet patronhylstre i området, som er et typisk beboelseskvarter uden mange forretninger.

- Her er bemærkelsesværdigt stille, rapporterer ekstrabladet.dk's medarbejder. - Der er stort set ingen nysgerrige, som der plejer at være, når politiet rykker talstærkt ud.

Den person, som er såret, har ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger selv klaret at komme til Rigshospitalet.

Et døgn efter skuddrabet
Aftenens skudepisode kommer næsten på klokkeslæt et døgn efter, at en mand blev dræbt af skud i Mjølnerparken. I denne drabssag har politiet endnu ikke kunnet melde om afgørende gennembrud i efterforskningen.

Københavns Politi har i denne uge oprettet en særlig task force, som skal nedkæmpe den voldsomt stigende tendens til skyderier i hovedstaden.

Skud i Korsgade for 11 dage siden
Så sent som den 17. februar blev en 19-årig mand skudt ned på Korsgade ud for nummer 39. Skuddene blev affyret fra en grå bil med fire rockerlignende typer.

Den 19-årige mand blev ramt i hoften, og skuddet var ikke livsfarligt.

Opdateres...