Fire dømt for voldtægt mod 14-årig

De fire irakiske mænd, som har været for retten for grov gruppevoldtægt mod 14-årig pige under markedet i Vorbasse, alle dømt skyldige

En festlig aften på Vorbasse Marked endte med et voldtægtsmareridt for den 14-årige pige. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)
En festlig aften på Vorbasse Marked endte med et voldtægtsmareridt for den 14-årige pige. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)

Det hjalp ikke fire unge mænd med irakisk baggrund, at de nægtede voldtægt og påstod, at en 14-årig pige en sen aften sidste sommer selv ønskede at dyrke sex med dem på skift under markedet i Vorbasse i Sydjylland.

Sent i eftermiddag fældede en enig domsmandsret i Kolding dom over de fire - to brødre, deres fætter og en kammerat - og alle er kendt skyldige.

Den hårdeste straf fik den 20-årige Abdullah Maayuf Al-Badri, som fik tre år og tre måneder i fængsel. Hans 22-årige bror, Hussein Maayuf Al-Badri, fik, ligesom den 18-årige Fahad Maziad Masaad, fængsel i to år og ni måneder. Yngstemanden bag gruppevoldtægten, den 17-årige Abdulaziz Khazar Jebir, fik fængsel i to år og seks måneder.

Betingede udvisninger
Anklageren havde krævet mindst tre års fængsel pr. mand plus udvisning af Danmark. Der kom også udvisning oven i fængselsdommene til de fire, men udvisningen blev gjort betinget i to år.

Fredagens retsmøde har været brugt til fremlæggelse af tekniske beviser imod de fire. Når den 20-årige mand fik en hårdere dom end de to andre, som er over 18 år, skyldes det, at han ifølge anklagen stod for den første voldtægt.

De tekniske beviser dokumenterer, at pigen formodentlig blev voldtaget oralt, vaginalt og analt af de fire mænd, oplyser kriminalinspektør Peter Krogh fra Sydøstjyllands Politi ifølge TV2 Fyn.

De fire mænd bor i Odense.

Pigens skræk at møde dem
Moderen til den voldtagne pige er tilfreds med, at de fire unge irakere er dømt:

– Men jeg er ikke tilfreds med, at de ikke bliver udvist. Det er min datters skræk, at hun skal løbe på dem på gaden, sagde moderen ifølge netavisen jv.dk., lige efter at dommen var afsagt.

Netavisen citerer desuden en 19-årig søster til Fahad Maziad Masaad for, at hun er tilfreds med, at hendes bror ikke er udvist. Familiernes største frygt har under sagen været, at der var rejst krav om udvisning.