Skød soldaterven i hovedet

Sagen mod den 22-årige konstabel, der skød og dræbte en soldaterkollega i Camp Bastion-lejren i Afghanistan, starter i dag. Eks-soldaten står nu til otte års fængsel

Den unge Morten Krogh Jensen blev dræbt i en vådeskudsulykke i Camp Bastion i Afghanistan af sin egen soldaterkollega.(Privatfoto)
Den unge Morten Krogh Jensen blev dræbt i en vådeskudsulykke i Camp Bastion i Afghanistan af sin egen soldaterkollega.(Privatfoto)

Han nåede kun at være i Afghanistan i omtrent 14 dage. Og umiddelbart var den unge konstabel Morten Krogh Jensen uden for risikozonen, eftersom han befandt sig inden for Camp Bastion-lejrens egne mure. Alligevel blev den 21-årige Morten Krogh Jensen dræbt - ironisk og ikke mindst tragisk nok af en af sine egne.

En ung, 22-årig soldaterkammerat står i dag tiltalt for uagtsomt manddrab for drabet på sin soldaterkammerat, der døde efter skud i hovedet en februardag i Afghanistan.

Skarp ammunition forbudt i lejren
Soldaten er i følge anklageskriftet tiltalt for 'på særlig grov måde at have overtrådt sine pligter' ved blandt andet at have overtrådt lejrens gængse regler om, at skarp ammunition kun må bruges, når soldaterne kører ud af Camp Bastion.

Den 22-årige, som også var gruppefører for den dræbte, står samtidig tiltalt for at have afffyret fem skud fra sit våben - et maskingevær - og dermed uagtsomt ramt den unge konstabel med dræbende skud i hovedet.

Skød i kådhed
Skudepisoden fandt angiveligt sted i et anfald af kådhed fra den unge gruppefører, da han stod på en pansret mandskabsvogn i dansker-lejren. Da det gik op for ham, at han havde dræbt en kollega, forsøgte han umiddelbart efter at skyde sig selv med sin tjenestepistol.

Ifølge anklageren Peter Otken fra Forsvarets Auditørkorps kræver han en fængselsstraf for den nu tidligere soldat. Han kan risikere op til otte års fængsel.