Politiet til nazimøde i Århus

Møde i Venstres Ungdom med nazister får politiet på gaden af frygt for ballade med autonome

Følg Krimi

Østjyllands Politi tager højde for, at et omstridt debatmøde mandag i Århus mellem Venstres Ungdom og nazistpartiet, DNSB, kan føre til slagsmål mellem højre- og venstrefløjsaktivister.

- Nazisterne og den politiske venstrefløj fylder til stadighed meget i byen, så derfor er vi selvfølgelig meget opmærksomme på den uro, der måtte opstå i forbindelse med mødet, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til Ritzau.

Han afviser at oplyse nærmere om, hvilket beredskab politiet vil stille an med til mødet i Venstres partilokaler, som partiets borgmesterkandidat, Gert Bjerregaard, og hele Venstres byrådsgruppe er stærkt imod. Andre partier og ungdomsorganisationer kritiserer VU for at skade demokratiet ved overhovedet at gå i dialog med nazisterne.

Venstres Ungdom har blankt afvist opfordringer fra den lokale partiafdeling om at afblæse mødet med nazisterne. Århus har længe været slagmark for sammenstød mellem højrefløjsgrupper og venstrefløjsaktivister i et omfang, så Østjyllands Politi har oprettet en særlig indsatsgruppe til at dæmme op for den politiske vold.

Da såvel DNSB som VU er lovlige organisationer, agter politiet ikke at gribe ind i deres mødefrihed, siger chefpolitiinspektøren.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.