Nægter chikane-kørsel

29-årig mand kræves i dag varetægtsfængslet efter chikanekørsel på motorvej, der endte med ung kvindes død

Politi ved at rydde op efter fatal ulykke, hvor mand nu stilles for dommer efter chikanekørsel. (Foto: Henrik Larsen)
Politi ved at rydde op efter fatal ulykke, hvor mand nu stilles for dommer efter chikanekørsel. (Foto: Henrik Larsen)

En 29-årig mand nægtede sig i dag skyldig i uagtsom manddrab og i at udsætte andres liv for fare.

Det skete under grundlovsforhøret i Retten i Roskilde.

Den københavnske mand bliver netop nu fremstillet, men pressens repræsentanter er blevet beordret ud af lokalet.

Anklageren krævede lukkede døre under mandens forklaring. Det skyldes, at der er vidner, som kun er afhørt sporadisk. Trods pressens protester valgte dommeren at lukke dørene.

Ulykken skete på Vestmotorvejen ved Ringsted mandag.

- Vi anholdt manden tirsdag klokken 19.15 og sigtede ham for uagtssomt manddrab. Nu vil vi lade en dommer afgøre om der er grundlag for at varetægtsfængsle manden af hensyn til retsfølelsen i befolkningen, siger pressetalsmand Jan Lauritzen., Midt og Vestsjællands Politi til ekstrabladet. dk

Den 29-årige sænkede i følge vidner farten drastisk på Vestmotorvejen ved Ringsted efter, at han og et yngre par fra Gredstedbro i Jylland var blevet irriteret på hinanden og flere gange havde overhalet hinanden.

Da den 29-årige bremsede op foran det jyske par nåede en tredje bil bagest ikke at bremse. Bilisten kørte op i det jyske pars bil, som blev skubbet ind i den 29-åriges.

Den 26-årige Camilla Futtrup Thomsen blev dræbt.

- Mange har oplevet chikanekørsel, men alle undres over, hvordan man på en motorvej kan optræde sådan, og her blev det fatalt. Derfor lader vi nu en dommer vurdere sagen, siger politiets pressemand.

At kvinden blev dræbt kan også skyldes andre ulykkelige omstændigheder. Noget tyder i følge politiet på, at kvindens sikkerhedssele ikke var monteret ordentligt. At den var spændt over hoften, men ikke over brystet.

- Men det skal nærmere undersøgelser endeligt afgøre, siger Jan Lauritzen.