Mand uddelte skaller og knivstik

En mand gik ved otte-tiden i morges amok på Nørreport Station, da folk blandede sig i hans voldsomme skænderi med sin hustru

En 23-årig mand gik klokken 8.21 i morges amok på Nørreport Station. Først nikkede han en mand, som stod på perronen en skalle så vedkommende blev svimmel og faldt ned på skinnerne.

En anden passager på 30 år ville komme manden til undsætning, og løb derfor hen og tog fat om gerningsmandens liv for at holde ham fast.

- Gerningsmanden, der er af afrikansk oprindelse, var stor, og gav togpassageren følgende advarsel: 'Jeg tæller til tre, og så stikker jeg dig ned med min kniv'. Derefter vristede han sig fri og stak togpassageren, siger efterforskingsleder, Peter Steffensen, fra Københavns Politigård.

Han fortæller, at det hele var startet som et skænderi mellem gerningsmanden og hans kone.

Smurt ind i blod
- Skænderiet blev så voldsomt, at de andre passagerer følte sig nødsadiget til at blande sig. Den togpassager, som blev stukket ned, havde tidligere - i en helt anden sammenhæng - modtaget trusler fra gerningsmanden. Derfor bad han straks togpersonalet om at tilkalde politiet, inden han selv lagde sig imellem, siger efterforskningslederen.

Gerningsmanden nåede at stikke af, inden politiet ankom. Politiet pågreb ham dog kort tid efter ved Vesterport Station, hvor hans hænder og tøj var smurt ind i blod.

De tilskadekommende har alle været forbi hospitalet og er sluppet uden alvorlige mén. Gerningsmanden vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen sigtet for grov vold.

Ingen hjalp
Ekstra Bladet har været i kontakt med den person, som alarmerede politiet. Han havde set parret komme ind i metroen ved Christianshavn Station.

- Først skændes de højt, og så begynder han at blive voldelig. Jeg trykker på alarmknappen og må forklare situationen tre gange. Jeg lægger mig selv imellem, mens en anden medpassagerer råber manden an. Det ender med, at jeg får en flænge ved øjet, fortæller han til Ekstra Bladet og foretrækker at være anonym.

Han er i øvrigt chokeret over, at ingen hjalp ham.

- Vi var seks personer, som stod ud på Nørreport Station, hvor han står og smadrer kvinden op af ruden. Jeg løber selv ind i et Øresundstog smurt ind i blod, men her siger togpersonalet, at 'de ikke kan hjælpe mig'. Hos politiet har de heller ikke tid til at afhøre mig. Jeg er selv chokeret. Men mest fordi folk ikke hjælper hinanden, siger han til Ekstra Bladet.