Annonce:
Annonce:

Tre dømt for dødsbrand i Bramming

Tre mænd, som i marts 2008 påsatte brand i et pizzeria i Bramming og lod en 29-årig kvinde dø, nu dømt skyldige - far til ejeren frikendt med dissens fra tre nævninge

Mahvan Hashem, som ejede det udbrændte pizzeria, lod sig efter branden interviewe på gaden i Bramming. Han er nu dømt skyldig i brandstiftelse og forsikringssvindel. (Foto: Anders Brohus)
Mahvan Hashem, som ejede det udbrændte pizzeria, lod sig efter branden interviewe på gaden i Bramming. Han er nu dømt skyldig i brandstiftelse og forsikringssvindel. (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Krimi

Et nævningeting ved byretten i Esbjerg har netop afsagt dom over tre af de fire mænd, som under en langvarig retssag har siddet på anklagebænken i brandsagen fra Bramming, som i marts 2008 kostede den 29-årige Lea Koch Mortensen livet.

Den unge kvinde boede i lejligheden over det pizzeria, som de tre mænd i fællesskab brændte af, og hendes dødsskrig under et alarmopkald fra den røgfyldte lejlighed har været afspillet i retten.

Da dommene faldt, brød flere af de dømtes familiemedlemmer sammen i retslokalet. De tre mænd må vente helt til 16. februar, før deres straf udmåles.

De tre er:

Mahvan Hashem: 21-årig pizzeriaejer fra Esbjerg. De alvorligste anklager mod ham var brandstiftelse og forsikringssvindel. Han risikerer ikke under fire års fængsel, og anklageren kræver ham udvist.

Annonce:

Politiets påstand: Han havde lovet vennen Abdullah Saad Al-Rofae 50.000 kroner for at hælde benzin ud og sætte ild på Castello Pizzabar. Forinden havde han i første omgang knust en rude og senere efterladt en bagdør åben i pizzeriaet, så Abdullah kunne komme ind.

Abdullah Saad Al-Rofae: 22 år fra Bramming. De alvorligste anklager mod ham var brandstiftelse og medvirken til forsikringssvindel. Han risikerer ikke under fire års fængsel, og anklageren kræver ham udvist.

Abdullah antændte benzinen, men blev selv ramt af den voldsomme eksplosion. Han blev væltet omkuld af nedstyrtende murbrokker og var ved at brænde ihjel. Han blev stærkt forbrændt reddet ud naboer og senere fængslet in absentia.

Mohamad Osman: 21 år fra Bramming. Han var tiltalt for medvirken til brandstiftelse.

Ifølge politiet var han chauffør for Abdullah Saad Al-Rofae og kørte ham hen til gerningsstedet, hvorefter han ventede på ham. Han risikerer ikke under fire års fængsel. Anklageren kræver ham udvist.

Ud over de tre har en fjerde mand siddet på anklagebænken:

Annonce:

Hashem Yakoo Ecoohaa: 45 år fra Esbjerg. Han er far til pizzeriaejer Mahvan Hashem og havde økonomiske interesser i pizzeriaet. Han var tiltalt for medvirken til brandstiftelse og forsøg på forsikringssvindel. Han er blevet frikendt af retten, men der tre nævninge tilkendegav, at de fandt ham skyldig i tiltalen.

Politiet har ment, at han kendte til brandplanerne og støttede sønnen i forehavendet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: