Annonce:
Annonce:

Han vil have godt af fængslet

Anklageren kræver de tre teenagere, som i marts sidste år tæskede det 16-årige avisbud Deniz ihjel med en kølle, idømt lange fængelsstraffe

Deniz Uzun blev 16 år. En dag, han delte aviser ud i Polensgade på Amager, blev han helt umotiveret banket af tre voldsmænd. Et af slagene - i hovedet med en kølle - slog ham ihjel. (Foto: Turan Ünsal)
Deniz Uzun blev 16 år. En dag, han delte aviser ud i Polensgade på Amager, blev han helt umotiveret banket af tre voldsmænd. Et af slagene - i hovedet med en kølle - slog ham ihjel. (Foto: Turan Ünsal)
Annonce:
Følg Krimi

Anklager Anne Birgitte Stürup vil have den 16-årige KB idømt en straf på mellem syv og otte års fængsel for det umotiverede kølleoverfald, der sidste år dræbte det 16-årige avisbud Deniz Uzun i Polensgade.

Anne Birgitte Stürup slår på, at han vil have godt af at få en langvarig pædagogisk påvirkning af sit ustrukturerede liv.

Forsvarsadvokat Michael Kjeldsen mener derimod, at KB kun bør idømmes en straf på mellem tre og tre et halvt års fængsel. I sin procedure henviste han til det såkaldte Popenda-drab, eller stadiondrab, hvor den 16-årige Rasmus Popenda blev idømt syv års fængsel for at have tæsket den 48-årige musiklærer Henrik Bjerremand Kristensen ihjel ved Aalborg Stadion.

Annonce:

Men hvor der ikke var tvivl om, at Rasmus Popendas hensigt var at dræbe, mener Michael Kjeldsen ikke, det er bevist at KB havde til hensigt at dræbe, da han slog, og kalder det 'en forfærdelig handling med et forfærdeligt resultat'. Derfor skal straffen ikke være lige så hård.

Initiativtageren skal også have hård straf
Ifølge anklageren skal den 19-årige kammerat RC idømmes otte års fængsel. Den hårde straf skal falde, fordi han tilsyneladende var initiativtager til overfaldet, og fik lokket 16-årige KB og dennes 18-årige storebror DM til at udføre det beskidte arbejde.

Derimod nedlagde Anne Birgitte Stürup ikke krav om en bestemt straf til 18-årige DM. I stedet valgte hun at sige, at straffen skal gradueres, altså i forhold til den straf, de to andre får. DMs forsvarer kræver dog, at han maksimalt idømmes ni måneders fængsel.

Strafudmålingen forventes kl. ca. 15.00 i dag.

Strafferammen for 'grov vold med døden til følge' kan maksimalt give ti års fængsel.

Annonce:

Har været fængslet siden drabet
I fredags kendte et nævningeting i Københavns Byret de tre teenagere skyldige i dødsvold. Flere uafhængige vidner har fortalt, hvordan de tre stod og grinede af Deniz, da han lå på jorden og blodet flød fra hans hoved.

De tre blev kort efter drabet anholdt i RCs lejlighed, efter at de have besøgt Christiania for at købe hash og skjule køllen samt en kødhammer.

Siden dødsvolden har de to siddet varetægtsfængslet i surrogat - den ældste har siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: