Mor og barn hevet ud af bil på Nørrebro

Ballademagere hev mor og barn ud af bil og smed kanonslag mod McDonalds, da de nåede Nørrebro efter demonstration. 72 anholdt i Gothersgade

En del af de godt 50 unge der tilbageholdes på Gothersgade i det indre København. (Foto: Mogens Flindt)
En del af de godt 50 unge der tilbageholdes på Gothersgade i det indre København. (Foto: Mogens Flindt)

Godt 50 pro-palæstinensiske ballademagere kunne i eftermiddag ikke holde sig i ro, efter at de havde været på Rådhuspladsen i København for at agere moddemonstration mod en anmeldt pro-israelsk demonstration.

Da de nåede ud på Nørrebro begyndte balladen.

- Der er tale om en gruppe på 50 af dem, der var inde for at forsøge at lave rav i gaden på Rådhuspladsen. De er hvad jeg vil kalde uden for pædagogisk rækkevidde. For få minutter siden kastede de kanonslag ind på en McDonalds-restaurant på Nørrebrogade. De har også hevet en mor og et barn ud af en bil, siger Københavns Politis talsmand, Flemming Steen Munch, til ekstrabladet.dk.

Politiet søger nu at anholde så mange som muligt at ballademagerne.

- Nu sætter vi hårdt ind over for gruppen og får dem pacificeret og anholder alle dem, hvor vi vurderer, at der er nok til en egentlig efterfølgende retsforfølgelse, siger Flemming Steen Munch til ekstrabladet.dk.

Unge anholdt i Gothersgade
Kort efter klokken 16 tilbageholdt Københavns Politi en større gruppe unge i Gothersgade langs Botanisk Have på grænsen til Nørrebro.

Ved en knibtangsmanøvre havde de fået gruppen af ballademagere jaget væk fra Nørrebrogade og over Dronning Louises Bro og ind i Gothersgade.

- En del af Gothersgade langs Botanisk Have er afspærret af politiets gruppevogne. Politiet er massivt til stede, og imellem de to afspærringer står en støre gruppe unge mennesker, som tjekkes af politiet. Der er ingen dramatik, og alt virker umiddelbart roligt, siger ekstrabladet.dk's udsendte på stedet.

På selve Nørrebrogade meldes om ro og fred, efter at en mindre gruppe tidligere tilsyneladende forfaldt til at kaste med kanonslag og hive moderen og hendes barn ud af deres bil.

Anholdte får kolde numser
Da Ekstra Bladets fotograf kort før klokken 16.30 fik udsyn til begivenhederne i Gothersgade sad sad flere end 50 tilbageholdte yngre mennesker pacificeret på jorden.

Kort efter meldte Ritzaus Bureau, at samtlige de tilbageholdte bliver anholdt.

Udover de allerede beskrevne begivenheder på Nørrebrogade meldes om hærværk og kast af æg mod busser fra de pro-palæstinensiske demonstranters side.

Den centrale vagtleder ved Københavns Politi, John Hansen, oplyser til ekstrabladet.dk, at i alt 72 blev anholdt i Gothersgade.

- Nogle af dem er der politisager på, mens andre blev anholdt præventivt for at få ro styr på begivenhederne. Dem kan vi holde i op til seks timer, og de må så småt være begyndt at slippe ud igen, så vi ikke sender dem allesammen på gaden på samme tid. Meldingen fra Nørrebro netop nu er, at der er fred og ro i området, og lad os håbe, at det fortsætter sådan, siger John Hansen til ekstrabladet.dk.