Annonce:
Annonce:

Forsøgte at drukne mishandlet datter

En mor og stedfar fra Nordjylland er anklaget for grov mishandling af en nu 13-årig pige, der blev banket, holdt vågen, forsøgt druknet og holdt i et hundebur

Annonce:
Følg Krimi

I morgen skal den nu 13-årige piges mor og stedfar for retten, tiltalt for systematisk at have afstraffet og mishandlet pigen. Overgrebene startede da pigen var ni år og har fundet sted flere gange om ugen. Det oplyser P4 Nordjylland.

Politiadvokat Peter Rask beskriver sagen som 'usædvanlig grov, og han har i sine 22 år i politiet aldrig oplevet noget lignende.

Ifølge anklageskriftet er pigen blevet slået i hovedet og på kroppen med bøjler, grydeskeer, cykelpumper, hundelænker og andre genstande. Hun er blevet sparket på kroppen og i hovedet, er blevet lagt i førergreb og er blevet holdt indespærret i timevis i både et mørkelagt badeværelse og i et hundebur.

Annonce:

Moderen forsøgte drukning
Derudover har moderen og stedfaderen forhindret den 13-årige i at sove om natten ved at slå eller sparke hende, når hun faldt i søvn. Og i et enkelt tilfælde har moderen holdt hendes hoved under vand i et badekar, så pigen nær var druknet.

Familien flyttede til Storvorde ved Aalborg i september 2005. Inden da boede de i Helsingør, og ifølge P4 Nordjyllands oplysninger havde Helsingør Kommune allerede dengang planer om at tvangsfjerne pigen.

Da familien flyttede blev den daværende Sejlflod Kommune - der nu er en del af Aalborg Kommune - underettet. Desuden henvendte pigens skole sig til kommunen. Men først i april 2008 valgte kommunen at tvangsfjerne pigen, og samtidig blev sagen meldt til politiet.

- Det er meget forstemmende, at der er gået så lang tid, og det er klart ikke godt nok, siger formanden for Aalborg Kommunes Børn- og Ungeudvalg, Lars Bang Jensen,

Parret på 43 og 44 år blev i april 2008 varetægtsfængslet af byretten - en afgørelse, der efterfølgende blev underkendt af landsretten, fordi pigen på det tidspunktet allerede var tvangsfjernet.

Annonce:

Pigen vil under retssagen give vidneudsagn for lukkede døre, og der ventes at falde dom i sagen på torsdag.

Moderen og stedfaderen risikerer op til seks års fængsel hver. Parret har en fælles søn på 4 år. Han bor sammen med forældrene.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: