Steins ny fængsel straf for interview

Stein Baggers overførsel til skrækfængslet Mira Loma Detention Center ligner fængselsmyndighedernes straf for interviewet med Ekstra Bladet

Det er ikke som belønning for god opførsel, at Stein Bagger er havnet bag dette hegn. Tværtimod. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det er ikke som belønning for god opførsel, at Stein Bagger er havnet bag dette hegn. Tværtimod. (Foto: Jakob Jørgensen)

LANCASTER (Ekstra Bladet): Torsdag gav Stein Bagger et eksklusivt interview til Ekstra Bladet fra sit fængsel, Santa Ana City Jail.

Fredag blev han revet ud af fængslet og sendt til det anderledes voldsplagede statsfængsel i Lancaster. Her sidder han bag pigtrådshegnet i specialafdelingen Mira Loma Detention Center, som er for illegale indvandrere, der er havnet på den forkerte side af loven.

Meget tyder på, at den 41-årige dansker er blevet straffet for sin åbenmundethed over for Ekstra Bladet.

For det første er det normalt i det amerikanske fængselsvæsen at straffe fanger, som ikke makker ret. I Santa Ana er straffen normalt, at man bliver smidt ud. Fængslet er kendt i hele Californien for sin respektfulde behandling af fangerne og sin lave voldsrate. Derfor vil de indsatte gå langt for at overholde reglementet.

Onde på Stein
For det andet erkender talskvinden for US. Immigration and Customs Enforcement (ICE) blankt, at de har set sig onde på Bagger:

- Jeg er rasende på ham, siger Virginia Kice.

- Han stiller mig og hele ICE i et dårligt lys ved at give jer det interview, siger talskvinden til Ekstra Bladet.

Hun er lige så rasende på personalet i Santa Ana City Jail.

- De har overhovedet ikke fulgt standard-proceduren for fangebesøg. Der gælder nemlig specielle regler, når fangen er i vores varetægt, lyder det fra Virginia Kice, som tilføjer, at hun vil tale et alvorsord med personalet.

Har lært lektien
Stein Bagger lod i går Ekstra Bladet forstå, at han har lært lektien, da vi var i kontakt med ham i statsfængslet i Lancaster.

- Jeg kan ikke tale mere med jer, lød det fra Bagger i en skriftlig besked, som blev læst op for os.