Annonce:
Annonce:

63 anholdt ved demo i København

Aktivister samledes onsdag aften i København i protest mod, at to græske politimænd har skudt og dræbt en 15-årig dreng. Klokken 23 var 63 personer anholdt i København

På Københavns Rådhusplads mødte ca. 200 demonstranter op onsdag aften for at vise deres vrede over det græske politis fremfærd. (Foto: Soffi Larsen)
På Københavns Rådhusplads mødte ca. 200 demonstranter op onsdag aften for at vise deres vrede over det græske politis fremfærd. (Foto: Soffi Larsen)
Annonce:
Følg Krimi

'No justice. No Peace. Fuck - the - police!', lød det onsdag aften ved 21-tiden på Rådhuspladsen i København fra ca. 200 demonstranter.

- Vi er her i solidaritet med de græske demonstranter, sagde en ung piercet kvinde, der ville være anonym, til ekstrabladet.dk.

En gruppe fra det venstreradikale miljø i Danmark var her til aften forsamlet på Israels Plads i København for at demonstrere i sympati med de unge grækere, der de seneste dage har været i kamp med politiet i Athen og andre byer.

Demonstrationen, der begyndte på Israels Plads, var ikke anmeldt på forhånd til politiet.

63 personer var ved 23-tiden blevet anholdt i det indre København i blandt andet for at kaste malerbomber og flasker mod politiet.

- Nogle forsøgte at grave kasteskyts op, fortæller politiets centrale vagtleder.

Blokerer trafikken
Klokken 20.30 nåede demonstrationen til Københavns Rådhusplads, hvor den blokerede trafikken i krydset mellem Vester Voldgade og Vestergade, mens deltagerne råbte 'Internationale - solidaritet'.

Samtidig i Grækenland har domstol afgjort, at to politibetjente skal blive i fængsel. Den ene betjent er tiltalt for drab på en 15-årig teenager, den anden for at være medskyldig, skriver nyhedsbureauet AP.

- Det er starten på en revolution, sagde den kvindelige demonstrant i København om de græske demonstranter.

Politiet er onsdag aften til stede på Rådhuspladsen med ti mandskabsvogne og forsøger blandt andet at holde demonstranterne væk fra kørebanen på H.C. Andersens Boulevard.

En enkelt flaske blev kastet, og rygter lød, at demonstranterne ville vælte Rådhuspladsens store juletræ. Da pladsen var ryddet, stod træet dog endnu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: