Her er Baggers lækre flugtbil

Ekstra Bladet fandt i nat Stein Baggers flugtbil på en p-plads i det centrale Los Angeles

LOS ANGELES (Ekstra Bladet): Ekstra Bladet har fundet den olivengrønne Audi A8, som den bedragerisigtede danske it-direktør Stein Bagger benyttede til sin flugt.

Audi'en, der tilhører Baggers svenske kammerat Mikael Ljungman og kører på New York-plader, stod natten til mandag dansk tid på en p-plads ved fængslet Metropolitan Detention Center i Los Angeles.

Flugtbilen var bragt dertil sammen med Stein Bagger, der oplevede sin første nat bag lås og slå i det føderale fængsel. Han er siden blevet overført til et lokalt fængsel, hvor han afventer udlevering til Danmark.

Audi indgår i sagen
Det var dog en fejl, at bilen fik lov til at stå frit fremme. Det gjorde en kvindelig repræsentant for immigrationskontoret, også kaldet ICE, klart, da Ekstra Bladet tog et billede af bilen.

- Du må ikke fotografere her. Denne bil indgår i en føderal efterforskning og er i myndighedernes varetægt, sagde hun brysk.

- Hvis du ikke forlader området med det samme, vil jeg sørge for, at du bliver eskorteret væk, tilføjede hun og tilkaldte en vagtmand.

Hun gav derefter vagtmanden besked om, at bilen skulle køres tilbage i en aflåst garage bag fængslets mure. Hun ville ikke uddybe, hvilken rolle bilen spiller i efterforskningen mod Stein Bagger.

Bagger fik nøglerne
Ekstra Bladet fik dog lov til at beholde billedet, og ICE-repræsentanten sendte lidt senere nogle autoriserede billeder af bilen, hvor nummerplader og andre særlige kendetegn er bortretoucherede.

Mikael Ljungman må til gengæld klare sig uden køretøjet lidt endnu. Han var da også usædvanlig generøs, da han den 29. november overdrog bilnøglerne til den danske flygtning. Bagger var et døgn forinden ankommet til New York fra Dubai.

Stein Bagger satte sig godt til rette i øsen og kørte de knap 4000 kilometer fra den amerikanske østkyst til Californien i vest. Det var her han lørdag overgav sig til myndighederne i Los Angeles.