Stein Bagger anholdt i Californien

OPDATERET: Den tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger er anholdt i Californien i USA, oplyser bagmandspolitiet til Ekstra Bladet. Han kræves nu udleveret til Danmark

Stein Bagger har meldt sig selv til politiet i Californien, oplyser bagmandspolitiet. (PR-foto)
Stein Bagger har meldt sig selv til politiet i Californien, oplyser bagmandspolitiet. (PR-foto)

Stein Bagger, der den seneste uge har været forsvundet, efter det blev offentligt kendt, at han har svindlet for op imod en milliard kroner, er anholdt i Californien. Det oplyser Jens Madsen fra bagmandspolitiet til Ekstra Bladet.

Ifølge amerikansk politi blev den sigtede direktør anholdt omkring klokken 23 dansk tid, og ifølge bagmandspolitiet er han nu i amerikansk politis varetægt. Det er endnu uvist, hvor i Californien han selv er gået til politiet.

- Stein Bagger henvendte sig tidligere i dag til politiet et sted i Californien, har vi fået oplyst af NEC. Vi ved ikke hvor på nuværende tidspunkt, men her var man klar over, at han var internationalt efterlyst, og de reagerede på arrestordren. Via Interpol har vi fået at vide, at han nu er i deres varetægt, siger Jens Madsen til Ekstra Bladet.

Vil have ham til Danmark
Jens Madsen oplyser, at politiet har været vidende om, at IT Factory-direktøren har flere kontakter i netop USA.

- Nu vil vi havde ham begæret udleveret. Jeg går ud fra, at han gerne vil udleveres, når han har meldt sig selv. Men det ændrer ikke ved, at der er noget formalia, der skal ordnes. Nogle officielle begæringer og nogle papirer, der skal sendes frem og tilbage, siger han til Ekstra Bladet.

Stein Baggers tilstand er ikke oplyst, og det er endnu ikke klart, hvornår han vil blive udleveret til Danmark.

Bagger er efterlyst i 187 lande og sigtet for bedrageri. Interpols amerikanske hovedkvarter vil ikke kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

Gav selv lyd
Tidligere lørdag aften kom det frem på familien Baggers blog, at Stein Bagger havde givet lyd fra sig via 'en indirekte besked'.

Ifølge indlægget, der kun var offentligt i en lille halv time, var Stein Bagger ved godt helbred, men forklarede, at han igennem de seneste fire år har været udsat for trusler mod ham og hans familie. Dette gav han skylden for sit store svindelnummer og sin forsvinden.