Se hele Baggers edderkoppespind

Sådan kørte karrusellen: Falske selskaber hober sig op omkring Stein Bagger, som kunne dræne IT Factory for op imod en milliard kroner

Se hele grafikken her

Udsnit af grafik, som viser Stein Baggers netværk. (Grafik: Mikkel Lund. Research: Bo Elkjær)
Udsnit af grafik, som viser Stein Baggers netværk. (Grafik: Mikkel Lund. Research: Bo Elkjær)

It-verdenens gulddreng Stein Bagger sad som en edderkop i sit spind og spillede på mange strenge i netværket for at indkapsle sit bytte.

Han har svindlet for måske mere end en milliard kroner. Penge fra det konkursramte IT Factory er i årevis blevet sendt til Hongkong, Dubai og USA. Det er sket via den leasing-karrusel, svindelnummeret består af.

Der er betalt penge til to selskaber i USA, eCommerce LLC og Media Power, Inc., der ejes af to dømte, svenske forretningsmænd.

Se hele grafikken her

Det norske firma A-Vision har på papiret modtaget 178 mio. kroner fra det konkursramte IT Factory.

Forfalskede Hongkong-selskaber
Flere af de selskaber, der på papiret har modtaget penge fra Stein Bagger, eksisterer ikke. Der er fundet fakturaer fra bl.a. to forfalskede selskaber i Hongkong. De to selskaber er ikke registrerede.

Et andet centralt selskab befinder sig i Dubai –  den ørkenstat, Stein Bagger var på rejse til, da han forsvandt.

Heller ikke selskabet i Dubai er registreret, men er tilsyneladende tilknyttet den svenske, svindeldømte virksomhedsejer Mikael Ljungman.

Stein Baggers eget selskab, Agios United SA, der står registreret som ejer af IT Factory, eksisterer heller ikke i den virkelige verden.

Stein Bagger har i årevis omgivet sig med svindlere og kriminelle.

To svenske forretningsfolk indgår i det netværk af forretningsforbindelser, der har trukket op imod en milliard kroner ud af det konkursramte IT Factory.

De centrale svenskerne

De to svenskere er centralt placerede i netværket omkring Stein Bagger, der nu er sporløst forsvundet, efter at svindelnummeret kollapsede i sidste uge.

Svenske Mikael Ljungman og Carl Freer har stået i spidsen for selskaberne eCommerce LLC og Media Power Inc., der begge har medvirket i Stein Baggers leasingkarrusel.

Mikael Ljungman er dømt for skatteunddragelse og regnskabsfusk i Sverige. Han er frakendt retten til at drive virksomhed.

Carl Freer er også dømt for svindel, både i Sverige og i Tyskland.

Heldige Tykke-Steffe
De to svenske forretningsmænd tilhører den svenske selskabs-’bande’ Uppsala-mafia, hvor Bo Stefan Eriksson indgår som tredjepart.

Også Eriksson er dømt, både for svindel og checkfalsk i forbindelse med salg af luksusbiler og for ulovlig våbenbesiddelse og narkohandel.

Bo Stefan Eriksson, der i Sverige har fået øgenavnet ’Tykke-Steffe’, blev verdensberømt tidligere på året, da han slap levende fra at køre ind i en lygtepæl i Californien, USA, med 260 kilometer i timen og totalsmadre en Ferrari Enzo til en værdi af flere millioner kr.

Stein Bagger har i årevis omgivet sig med svindlere og kriminelle

Læs også: Nettet strammes om Jensby
Læs også: Bagger fik kassekredit på 50 mio
Læs også: Anmeldt for fusk for flere år siden
Læs også: Stein Baggers milliardærven taler ud

Læs meget mere om Stein Bagger i Ekstra Bladet i dag -

Køb eBladet her