Mand bag kaosflugt fængslet

En 37-årig mand, der fredag flygtede fra politiet under et grundlovsforhør, blev lørdag fængslet i fire uger. Derefter forsøgte han ny flugt

En 37-årig mand blev i dag varetægtsfængslet i fire uger, efter at han fredag stak af fra et grundlovsforhør ved Retten i Viborg under en samtale med en advokat. Og knap var fængslingskendelsen læst op, før manden kvitterede med endnu et flugtforsøg, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Han nåede dog ikke mange meter, før lovens lange arm atter havde fat i mandens krave, men fredag nåede den 37-årige at trække et spor af forbrydelser efter sig under sin timelange flugt.

To gange forsøgte han at true tilfældigt passerende bilister til at udlevere deres biler. Men selvom han brugte kniv til at bakke truslerne op med, så lykkedes det ikke manden at motorisere sin flugt.

Nogle betjente fandt ham efterfølgende på Randersvej, men han havde ikke til hensigt at give op. Tværtimod gik han frem mod en betjent, som ikke så anden mulighed end at affyre et varselsskud.

Det fik manden til at vende om og løbe rundt om et hjørne og ned ad Toften. Her stod imidlertid en anden betjent, som også affyrede et varselsskud, før det lykkedes politifolkene at overmande den 37-årige.