PET-chef får ingen politianmeldelse

Den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste får ikke den politianmeldelse, som han har efterlyst fra justitsministeren, der indskærper tavshedspligt

Justitsministeren ser ingen anledning til at melde den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen, til politiet for at bryde tavshedspligten.

Det oplyser ministeriet til Ritzau i dag. Ministeren har ingen kommentarer til, at den tidligere chef for PET i går angreb ham for at være tæt på magtmisbrug. Bonnichsen opfordrer ministeren til at melde ham til politiet, hvis han har gjort noget ulovligt.

Den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste har fået sin tavshedspligt indskærpet af justitsminister Brian Mikkelsen (K). Det er sket gennem en generel påmindelse om, at tidligere ansatte har tavshedspligt, så de ikke afslører arbejdsmetoder hos efterretningstjenesten.

Det handler om den såkaldte tunesersag, hvor efterretningstjenesten ikke viser nogen beviser for at erklære en mand farlig.

Bonnichsen mener, at justitsministeren er på kanten af magtmisbrug for at lukke munden på den tidligere PET-chef.

Ifølge Bonnichsens udtalelser til avisen B.T. tyder meget på, at mistanken mod tuneseren er baseret på en kilde, hvis troværdighed er ukendt. Bonnichsen har opfordret ministeren til at melde den tidligere PET-chef til politiet, hvis han har gjort noget ulovligt.