Narko for 3 mio. forsvandt fra politi

Narko for tre millioner kroner - otte kilo heroin - forsvandt for to år siden fra Københavns Politigård. Først nu kommer oplysningerne frem

Hvordan otte kilo brun heroin kan forsvinde fra Københavns Politigård vides endnu ikke. Men de mange kilo er forsvundet på en gang.  (Arkivfoto: AP)
Hvordan otte kilo brun heroin kan forsvinde fra Københavns Politigård vides endnu ikke. Men de mange kilo er forsvundet på en gang. (Arkivfoto: AP)

Otte kilo heroin er forsvundet fra Politigården i København, har Ritzau erfaret. Stoffet forsvandt for to år siden, men oplysningen er først kommet frem nu.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger var det en medarbejder, der i juni 2006 alarmerede sin overordnede om, at de mange kilo heroin var forsvundet fra opbevaringsrummet på politigården.

- De otte kilo brun heroin blev beslaglagt i forbindelse med en sag fra Flintholm Station, hvor der fandt en overlevering sted i 2006. Det er der, de stammer fra, oplyser Steffen Th. Steffensen, der er efterforskningschef fra narkopolitiet i København, til ekstrabladet.dk.

Hvorfor er det først kommet frem nu?

- Jamen, jeg satte en undersøgelse i gang og udbad mig en redegørelse af sagen. Da det ikke gav noget resultat, har jeg sendt den videre til statsadvokaten, som nu er gået ind i sagen. Og jeg kan ikke udtale mig yderligere i detaljer om sagen, siger Steffen Th. Steffensen.

Han forklarer yderligere, overfor ekstrabladet.dk, at de mange kilo heroin ikke er forsvundet over en længere periode.

- De er forsvundet på en gang, fastslår han.

Ifølge Ritzau Bureau er de otte kilo omkring 3 millioner kroner værd på gadeplan.

Statsadvokaten for København har efterfølgende efterforsket sagen, men uden resultat. Efterforskningen er nu afsluttet.

Københavns Politi formoder, at heroinen kan være blevet destrueret uden det blev registreret.