Politichef: Forældre indblandet i Maddies død

Fyret efterforskningsleder på Madeleine McCann-sagen er i København og fortæller ekstrabladet.dk, at han er overbevist om, at pigens forældre var involveret i hendes forsvinden

Goncalo Amaral er vred over, at han blev taget af Maddie-sagen 2. oktober sidste år. (Foto: Jakob Jørgensen)
Goncalo Amaral er vred over, at han blev taget af Maddie-sagen 2. oktober sidste år. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Krimi

- Maddie døde i lejligheden. Det blev vi efterforskere enige om, før sagen blev lukket.

Sådan siger 49-årige Goncalo Amaral til ekstrabladet.dk.

Indtil 2. oktober sidste år var han efterforskningsleder i sagen om den tre-årige, britiske piges forsvinden.

Amaral blev sidste efterår sat af sagen, da man mente, at efterforskningen var kørt fast. 1. juli i år sagde han op i det portugisiske kriminalpoliti efter 27 år for at genvinde sin ytringsfrihed. Den har han brugt på at skrive en bog om sagen, 'Maddie - sandhden om løgnen', som udkommer på dansk i morgen.

Flere indicier
Den tidligere efterforskningsleder lægger ikke skjul på, at han mener, at Maddies forældre, Gerald McCann og Kate Healy, skulle have været undersøgt bedre, da de var mistænkte i sagen.

I sin bog lister Amaral de indicier op, der er mod forældrene. For eksempel mener en irsk familie på feriestedet, at de så Maddies far gå væk fra ferielejligheden med en lille pige på armen, den aften, Maddie forsvandt.

- Maddie kan sagtens være død ved et uheld. Men der er ingen tvivl om, at hendes forældre har forsøgt at skjule ting for politiet. Jeg mener, at der er 80 procents sikkerhed for, at Maddies forældre var involveret i hendes forsvinden, siger han.

Måske ikke skyldige - men ansvarlige
- Forældrene er ikke nødvendigvis ansvarlige for hendes død, men de er i hvert fald ansvarlige for, at deres børn blev efterladt uden opsyn. Hendes forsvinden er under alle omstændigheder en konsekvens af, at forældrene efterlod hende i lejligheden, mens de gik på restaurant.

Goncalo Amarals kontroversielle bog har fået flere advokater til at ville lægge sag an mod ham. Selv mener han, at unavngivne kræfter i politiet og anklagemyndigheden havde interesse i at lukke sagen, fordi den affødte politisk ballade mellem England og Portugal.

Maddie McCanns forældre har tidligere i hårde vendinger kritiseret det portugisiske kriminalpoliti for at være ineffektive.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby