Reddede mand fra brand-død

28-årig satte mad over og faldt i søvn, mens ild antændte hans køkken - vidne reddede 'mesterkokken' ud

Der var ikke meget at gøre for brandvæsenet - et vidne havde klaret paragrafferne. (Arkivfoto: Gert Jensen)
Der var ikke meget at gøre for brandvæsenet - et vidne havde klaret paragrafferne. (Arkivfoto: Gert Jensen)

Ved en hurtig heltemodig indsats under en lejlighedsbrand i Næstved sent tirsdag aften reddede en borger en 28-årig mands liv, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til ekstrabladet.dk.

Kort efter klokken 23 slog et vidne alarm til politi og brandvæsen om en brand i en stuelejlighed i Østergade i Næstved. Vidnet, der havde en fyrværkeributik på Østergade, ventede ikke på brandvæsen og politi, men hentede en pulverslukker i sin butik og gik i gang med at bekæmpe branden.

Mad brændte på
Døren til den lejlighed, hvorfra røgudviklingen kom, var ulåst, og vidnet fandt arnestedet i køkkenet og slukkede branden. Derpå fik han lejlighedens 28-årige beboer ud i den friske luft.

Kort efter, da politi og brandvæsen nåede frem, blev yderligere 18 beboere fra ejendommen evakueret, men de kunne snart vende tilbage, da alene den 28-årige mands lejlighed var røg- samt sodskadet.

Årsagen til branden var, at manden havde sat mad over på komfuret og var faldet i søvn på sofaen i stuen. Maden brændte med tiden på og antændte til sidst køkkenet.

- Den 28-årige mand, der sov fra det meste af dramaet, blev indlagt til observation for røgforgiftning, men led på grund af den hurtige indgriben ikke nogen fysisk overlast, siger vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kenneth Pedersen, til ekstrabladet.dk.