Sexvold mod 84-årig - 23-årig anholdt

Den ene af to sex-krænkere, som sparkede døren ind hos invalid i Nordjylland, formentlig anholdt - grundlovsforhør i formiddag

Politiets tekniker på vej fra den 84-årige kvinde hjem i en boligblok i Nørresundby. (Foto: René Schütze)
Politiets tekniker på vej fra den 84-årige kvinde hjem i en boligblok i Nørresundby. (Foto: René Schütze)

Politiet har anholdt en 23-årig mand for et hjemmerøveri hos en 84-årig kvinde i Nørresundby natten til søndag.

To mænd brød ind hos kvinden, hvor den nu anholdte mand efter politiets sigtelse forulempede hende seksuelt. Herefter stak mændene af med et fladskærmstv.

Den 23-årige, som er af afrikansk afstamning, blev anholdt mandag eftermiddag. Han fremstilles i lukket grundlovsforhør i formiddag.

Står til flere års fængsel
De to mænd står til flere års fængsel.

– Der er tale om en afstumpet handling i den tunge ende af straffeloven. Offeret er dybt chokeret, siger vagtchef Frank Liltorp fra Nordjyllands Politi.

- Vi kan ikke sige noget om den anden gerningsmand på nuværende tidspunkt, og jeg vil heller ikke oplyse, hvad den anholdte har sagt til os om episoden, siger politikommissær Merete Norring ved Nordjyllands Politi til ritzau.

Rev dynen af hende
Overfaldet skete ved to-tiden om natten. De to røvere, som kvinden bagefter beskrev som en neger og en hvid mand, sparkede døren ind til kvindens lejlighed på 2. sal.

I soveværelset rev de dynen af den invalide kvinde, der sov med ekstra ilt-tilførsel fra et apparat ved siden af sengen.

Mens de forsøgte at true hende til at udlevere sine penge og værdier, sprang den mørke af røverne op i sengen og sex-krænkede kvinden.

Fik kolde fødder
Men den gamle kone holdt stand og nægtede at sige, hvor pengene lå.

– Til alt held holdt de sig fra yderligere vold. I stedet fik de åbenbart kolde fødder og nøjedes med at stjæle fjernsynet, siger vagtchefen.

Efter et lægetjek på hospitalet kunne den 84-årige kvinde vende hjem.