Grethe myrdet efter forsøg på flugt

Anklageren er sikker på, at 46-årige Grethe Petersen fra Gullestrup for et år siden blev myrdet af sin brutale og rasende kæreste

Politiet fandt den dræbte Grethe Petersen i det sodsværtede rækkehus i Gullestrup tidligt om morgenen den 28. november i fjor. (Foto: TV Midt-Vest)
Politiet fandt den dræbte Grethe Petersen i det sodsværtede rækkehus i Gullestrup tidligt om morgenen den 28. november i fjor. (Foto: TV Midt-Vest)
Følg Krimi
Grethe Pedersens brutale død for et år siden i hendes lejede hus i Gullestrup ved Herning var en direkte følge af hendes ulykkelige samliv med en rasende kæreste.

Han kontrollerede den 46-årige køkkenassistents liv med psykisk terror og urimelige krav, og da hun for alvor truede med at flytte væk, myrdede han hende.

Det var i går i retten i Viborg statsadvokat Peter Brøndt Jørgensens klare udlægning af, hvorfor Grethe Pedersen døde.

Så meget skidt ud
Offerets drabstiltalte kæreste, Allan Hansen, var helt uenig. Trods dybe huller i logikken fastholder han, at en af tre fremmede mænd må have skudt den ulykkelige kvinde og derefter sat ild til parrets lejede hus.

Den 43-årige mand kunne dog ikke forklare, hvorfor de tre maskemænd slog så belejligt til den 28. november 2007, lige i dagene efter Grethes mislykkede flugt ned til en søster i Svendborg og klare planer om endeligt at flytte med sin niårige søn.

- Grethe var hunderæd for Allan, forklarer søsteren.

Et par dage senere blev Grethe Pedersen fundet død i en sofa i sin stue.

Skudt i panden med boltpistol
En brand i rækkehuset havde slukket sig selv af iltmangel, men røgen nåede at virke dræbende. Den hjælpeløse kvinde var dog allerede døende, ramt i panden af projektilet fra en boltpistol svarende til dem, Allan Hansen kendte fra sit job på et svineslagteri. Ved siden af lå parrets hund, også dræbt af skud.

Det kan også få stor betydning, at en kvinde på et tidspunkt, da Allan Hansen burde være i kløerne på de fremmede mænd, ’med 99 procents sikkerhed’ så ham alene bag rattet på vejen mellem Ikast og Sunds.

– Han lignede en buskmand og stirrede med et vildt udtryk, siger kvinden.

Nævningetinget i Viborg afgør skyldsspørgsmålet i morgen.Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.