Godsejer risikerer fængsel

Anklager kræver frihedsstraf til forretningsmanden og godsejeren Gorm Lokdam i straffesag om import af kinesiske kopiprodukter

Godsejer Gorm Lokdam købte et stort parti knive, gafler og strygestål, som var efterligninger af det kendte varemærke Global. (Foto: Rasmus Baaner)
Godsejer Gorm Lokdam købte et stort parti knive, gafler og strygestål, som var efterligninger af det kendte varemærke Global. (Foto: Rasmus Baaner)
Følg Krimi

En forretningsmand og godsejer fra Nordjylland er blevet tiltalt i en straffesag, fordi han i Kina købte et stort parti knive, gafler og strygestål, som var efterligninger af det kendte varemærke Global.

Anklagemyndigheden forlanger frihedsstraf i sagen, som skal behandles af retten i Aalborg.

Varerne, der vejer 2,5 ton, blev i 2005 tilbageholdt af toldere i Århus og har siden været beslaglagt. Importen har allerede én gang været bedømt i retssystemet, idet Sø- og Handelsretten har dømt Gorm Lokdams firma Royal Classic til at betale 200.000 kroner til Rosendahl A/S, som har eneforhandling af de japanske Global-knive.

Med et anklageskrift om overtrædelse af straffeloven kommer altså næste akt mod Gorm Lokdam. Lovovertrædelsen er sket 'under særligt skærpende omstændigheder,' hævder Nordjyllands Politi. Endnu er der ikke fastlagt en dato for retsmødet i sagen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?