Pigefotograf voldtog model

En 51-årig pigefotograf dømt for at voldtage en 17-årig pige, som han skulle tage billeder af. Fotografen dømt til otte måneders fængsel

En 51-årig pigefotograf er blevet dømt for at voldtage en dengang 17-årig pige, som han skulle tage billeder af. Fotografen fik en dom på otte måneders fængsel for voldtægten, der fandt sted i fotografens BBC-Studio i Århus i 1998.

Siden er fotografen flyttet til Flensborg, og først efter måneders tovtrækkeri lykkedes det at få manden udleveret.

Han var oprindeligt også tiltalt for blufærdighedskrænkelser mod tre andre kvinder i årene 1998-2004, men da blufærdighedskrænkelse ikke eksisterer i tysk lovgivning, måtte den danske anklagemyndighed droppe blufærdighedsforholdene for at få fotografen udleveret.

Østjyllands Politi har efterforsket kvindernes anmeldelser siden foråret 2007, men allerede i november 2006 blev fotografen idømt 30 dages fængsel for bl.a. at stikke en finger ind i skeden på en tidligere model i 2004. men den dom har han aldrig afsonet, da han hurtigt flyttede ud af landet.

Falske anmeldelser
Den 51-årige fotograf har tidligere afvist anklagerne overfor ekstrabladet.dk.

Han kalder anmeldelserne for et hævntogt fra pigerne, og han har svaret igen ved at anmelde dem til politiet for falsk anklage.

- Der er ingen beviser i sagen, og i en tid med falske anmeldelser imødeser jeg sagen med sindsro, har pigefotografen tidligere udtalt til ekstrabladet.dk.