Drabsvidne truet med bøde

Vidner i sag om skuddrab ville ikke fortælle meget i retten. Drabet har formentlig rod i et opgør mellem kriminelle indvandrerbander

Man skulle tro, at 12 bragende pistolskud, en ung mand dræbt og en anden såret ville stå klart i de flestes erindring, hvis man kendte de involverede. Men for vidnerne i Københavns Byret mandag var det lige omvendt.

I sagen om skuddrabet på 21-årige Osman Hussein i Mimersgade på Nørrebro i december sidste år, var det nemlig ikke just elefanthukommelse, der prægede vidnerne i Københavns Byret. To af vidnerne er selv sigtet i sagen og nægtede helt eller delvist at afgive forklaring. De øvrige vidner syntes ikke at huske så meget om, hvordan de kendte de implicerede i sagen. I et tilfælde måtte retsformand Tine Vuust true vidnet med en bøde eller fængsel, fordi han konsekvent intet huskede eller bare svarede med en hovedrysten.

Anklager Per Corneliussen bad ved retsmødets slutning retten om at overveje at give vidnet en bøde for ikke at opfylde sin vidnepligt. Den afgørelse træffes først senere. Men retten havde på det tidspunkt allerede udstukket én bøde. Et af vidnerne udviste nemlig så eksorbitant en uvillighed mod at svare på spørgsmål, at han slet ikke dukkede op. Det koster ham nu tusind kroner.