Huedrabet skal også for landsretten

Den 20-årige Rasmus Balle Jensen, som byretten idømte 12 års fængsel for drab på Anton Njie Hansen, kræver mildere straf - anklageren kræver skærpelse

Anton blev kun 19 år - han blev dræbt af Rasmus, som ville have hans hue... (Privatfoto)
Anton blev kun 19 år - han blev dræbt af Rasmus, som ville have hans hue... (Privatfoto)

20-årige Rasmus Balle Jensen har anket sin dom for drabet på 19-årige Anton Njie Hansen, der blev stukket ihjel en tidlig januarmorgen i år ved Kgs. Nytorv i København.

Dermed skal landsretten nu tage stilling til, om de 12 års fængsel, Rasmus Balle Jensen blev idømt for manddrab i byretten, er retvisende.

Den dømte kræver frifindelse for drab og en mildere straf, mens anklagemyndigheden på sin side kræver straffen skærpet til 14 års fængsel.

Førte til skærpet lovgivning
I sagen blev også en 21-årig iransk statsborger dømt for vold, røveriforsøg og ulovlig våbenbesiddelse, men han har valgt ikke at anke sin dom på to års fængsel.

Knivoverfaldet på Anton Njie Hansen medførte i januar en række initiativer mod knive i nattelivet. Blandt andet blev straffen for at bære ulovlig kniv skærpet, så man nu ryger en uge i fængsel, første gang man bliver taget af politiet med en ulovlig kniv.