Ofre for Lommemanden trækker sig

Flere af ofrene i en af Norges mest opsigtsvækkende kriminalsager - pædofilisagen mod den 56-årige 'Lommemand' - orker ikke mere og vil ikke vidne

'Lommenmanden', en 56-årig mangemillionræ og far til to, har tilståen en række af sine pædofile forhold. (Foto: AP)
'Lommenmanden', en 56-årig mangemillionræ og far til to, har tilståen en række af sine pædofile forhold. (Foto: AP)
Følg Krimi

- Enkelte af ofrene ønsker ikke at stille op til afhøring. Jeg kan ikke udelukke, at det får betydning for, om sagerne kommen med i anklageskriftet.

Sådan siger politiadvokat Jorid Kile Berg til den norske avis VG. Det handler om en af de mest opsigtsvækkende norske kriminalsager i nyere tid - sagen, hvor en 56-årig mangemillionær og far til to foreløbig er sigtet for 41 tilfælde af overgreb mod børn, men hvor politiet har mistanke om, at han har mindst 160 overgreb på samvittigheden.

Gik uden underbukser
'Lommemanden' blev anholdt i januar i år efter at have været jagtet i årevis. Den eftersøgte mand havde fået sit øgenavn efter det trick, han brugte, når han opsøgte små børn:

Han bad dem om hjælp med nøgler og papirlapper i sine bukselommer. Lommerne var imidlertid tomme, og da manden gik uden underbukser, kom de små drenge ufrivilligt i kontakt med mandens kønsorgan.

VG har talt med bistandsadvokater til fire drenge, som nu trækker sig fra sagen mod Lommemanden. To af dem oplever belastningen ved afhøringerne så voldsom, at de vil nægte at møde frem.

- De orker slet og ret ikke at tale mere om sagen og ønsker at lægge det hele bag sig, siger bistandsadvokat Kristin Hovden.

Sagen bør afsluttes i en fart
Lommemanden har ifølge poltiiets efterforskning været aktiv siden begyndelsen af 1990'erne.

Flere bistandsadvokater kritiserer politiet for, at efterforskningen mod Lommemanden trækker ud.

- Politiet burde prioritere de alvorlige sager. De skal passe på med, at den lange efterforskning ikke ender med, at manden bliver løsladt fra varetægtsarresten, siger advokat Line Hvidsted Ingebrigtsen.

Lommemanden har tilstået flere af de forhold, politiet efterforsker. Hans advokat, Gunhild Lærum, mener, at efterforskningen nu må sluttes hurtigst muligt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?