Anklager: Fotograf voldtog 17-årig

I 1998 voldtog en 51-årig pigefotograf ifølge tiltalen en 17-årig pige, men først i dag stilles han for en dommer ved retten i Århus

Flere unge kvinder drømte om en modelkarriere, men ifølge tiltalen blev de udsat for seksuelle overgreb hos en 51-årig pigefotograf. (Arkivfoto: Joachim Ladefoged)
Flere unge kvinder drømte om en modelkarriere, men ifølge tiltalen blev de udsat for seksuelle overgreb hos en 51-årig pigefotograf. (Arkivfoto: Joachim Ladefoged)
Følg Krimi

En 51-årig dansk fotograf med adresse i Flensburg sidder i dag på anklagebænken i retten i Århus tiltalt for en ti år gammel voldtægt mod en dengang 17-årig pige.

Voldtægten fandt ifølge politiet sted i fotografens BBC-Studio i Århus den 7. november 1998.

Han var oprindeligt også tiltalt for blufærdighedskrænkelser mod tre andre kvinder i årene 1998-2004, men da blufærdighedskrænkelse ikke eksisterer i tysk lovgivning, måtte den danske anklagemyndighed droppe blufærdighedsforholdene for at få fotografen udleveret.

Retssagen skulle egentlig være begyndt i maj i år, men dengang udeblev fotografen, da han mente, at hans forklaringer til politiet og forsvarer var rigelig fyldestgørende.

Det mente dommeren dog ikke, og der blev derfor udstedt en international arrestordre.

Finger i skeden
I september blev den 51-årige fotograf så anholdt af tysk politi på sin bopæl i Flensburg, og i slutningen af oktober blev han udleveret til dansk politi og efterfølgende varetægtsfængslet frem til i dag.

Østjyllands Politi har efterforsket kvindernes anmeldelser siden foråret 2007, men allerede i november 2006 blev fotografen idømt 30 dages fængsel for bl.a. at stikke en finger ind i skeden på en tidligere model i 2004. men den dom har han aldrig afsonet, da han hurtigt flyttede ud af landet.

Den sag har fotografen bedt Menneskerettighedsdomstolen vurdere.

Falske anmeldelser
Den 51-årige fotograf afviser anklagerne overfor ekstrabladet.dk.

Han kalder anmeldelserne for et hævntogt fra pigerne, og han har svaret igen ved at anmelde dem til politiet for falsk anklage.

- Der er ingen beviser i sagen, og i en tid med falske anmeldelser imødeser jeg sagen med sindsro, har pigefotografen tidligere udtalt til ekstrabladet.dk.

Der ventes dom i sagen i dag eller i morgen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby