Barnemorder ønskede at dø

Marco Allen Chapman ønskede at dø som straf for sin forfærdelige forbrydelse. I nat blev han henrettet

En dobbelt barnemorder blev fredag aften lokal tid henrettet i et fængsel i den amerikanske delstat Kentucky. Der var tale om den første henrettelse i staten i ni år, men Marco Allen Chapman havde afvist at appellere sin sag. Han blev henrettet med giftsprøjte.

Chapman tilstod i 2004 drabet på to børn, som han dolkede ihjel under et indbrud i det nordlige Kentucky. Han dræbte med koldt blod de to søskende på syv og otte år for øjnene af deres mor, som var bundet til en seng. Hun blev senere brutalt voldtaget og dolket så hårdt i brystkassen, at knivbladet knækkede.

Moren overlevede mirakuløst overfaldet sammen med sin datter på 10 år, der havde spillet død, efter at Chapman også havde stukket hende med en kniv.

Marco Allen Chapman havde bedt om at blive henrettet og kæmpede til det sidste for, at det kunne ske så hurtigt som muligt. Lige før henrettelsen løftede han sit hoved og kiggede ind i det rum, hvor pårørende til ofrene var samlet som vidner.

- Undskyld. Undskyld. Jeg vil bare have, I skal vide, at jeg ikke er et uhyre, men jeg begik en uhyrlig og ond handling. Det er den mand, jeg er. Villig til at give mit liv, sagde den 37-årige barnemorder.