Luder brugte voodoo til rufferi

Retten i Göteborg har idømt afrikansk kvinde halvandet års fængsel for groft rufferi - hun tvang andre prostituerede på gaden ved hjælp af voodoo

I hvert fald to af de kvinder,som Mimmi Brown fik installeret som ludere i Göteborg, blev så skræmt af hendes voodoo, at de adlød hendes krav om at sælge sig selv. (Arkivfoto: AP)
I hvert fald to af de kvinder,som Mimmi Brown fik installeret som ludere i Göteborg, blev så skræmt af hendes voodoo, at de adlød hendes krav om at sælge sig selv. (Arkivfoto: AP)

En kvinde fra Nigeria, som kalder sig Mimmi Brown, er ved retten i Göteborg blevet idømt halvandet års fængsel for at have tvunget fire andre nigerianske kvinder til at arbejde som prostituerede.

I mindst to af tilfældene har Mimmi Brown ifølge dommen benyttet sig af voodoo for at få psykisk kontrol over de andre kvinder.

Hyrede de fire i Italien
Mimmi Brown flyttede i sin tid fra sit hjemland til Italien, hvorfra hun for to år siden rejste videre til Sverige. Hendes egen forklaring er, at hun ville skabe sig en forretning med at handle med tøj. Men forretningen gav ikke penge nok, så Mimmi solgte også sig selv.

I Italien hyrede hun de fire kvinder, som hun - mod betaling - fik installeret i Göteborg-bydelen Majorna, hvor hun også skaffede dem prostitutionskunder. Hermed har hun, med tiltalens ord, 'fremmet eller på utilbørlig vis haft vinding' ud af de fire kvinders prostitution - og det er ulovligt.

Måske del af netværk
At Mimmi ved hjælp af voodoo pressede kvinderne til at blive ved med at sælge sig selv, blev anset som en skærpende omstændighed, mens retten ikke fandt det bevist, at Mimmi også havde krævet en andel af den indtægt, de fire kvinder fik for deres sex.

Retten sammenlignede i sin dom Mimmi Browns virksomhed med menneskehandel, og politiet har mistanke om, at den nigerianske kvinde indgår i et netværk af prostituerede, som rejser rundt i de nordiske storbyer. I dommen indgår, at hun skal udvises af Sverige efter afsoning af dommen, og at hun ikke må komme tilbage til landet i ti år.