Dansker dømt for bedrageri i Norge

En dansk statsborger er ved tingretten i Oslo blevet idømt to år og ni måneders fængsel for bedrageri til en værdi af mindst 11 millioner kroner

Den danske statsborger fik gjort et år af fængselsstraffen betinget, da han har fået stillet diagnosen posttraumatisk stress efter et ophold i et bulgarsk fængsel. (Polfoto)
Den danske statsborger fik gjort et år af fængselsstraffen betinget, da han har fået stillet diagnosen posttraumatisk stress efter et ophold i et bulgarsk fængsel. (Polfoto)

Den 40-årige dansker Glen Bent Lykke Jensen er ved tingretten i Oslo blevet idømt to år og ni måneders fængsel for omfattende bedrageri.

Glen Bent Lykke Jensen har i sin egenskab af daglig leder i firmaet Legionærbygg AS i årene 2001-2006 begået bedrageri for mindst 11.157.516 norske kroner.

Derudover har han påført firmaet en gæld til ham selv på 845.680 norske kroner.

Danskeren er dømt for overtrædelse af både straffe-, moms- og regnskabsloven. Han har tilstået alle forhold.

Glen Bent Lykke Jensen blev anholdt i Bulgarien den 21. juni og har siddet fængslet der, indtil han blev udleveret til Norge den 16. august.

Psykiske problemer
Ifølge en psykolograpport i sagen har Glen Bent Lykke Jensen fået stillet diagnosen posttraumatisk stress efter opholdet i det bulgarske fængsel, hvor han både oplevede vold, trusler og andre grusomheder, som det hedder i domsafsigelsen.

Dommer Oddmund Svarteberg besluttede derfor at gøre det ene år af fængselsstraffen betinget med en prøvetid på to år.

Glen Bent Lykke Jensen kom til Norge i 1999, da han var med til at ombygge det gamle Rikshospitalet.

Den 2. marts 2001 stiftede han ifølge Brønnøysund-registret Legionærbygg AS sammen med Audun Wilhelmsen.

I de følgende år udførte firmaet flere entreprenøropgaver med håndværkere fra bl.a. Tyskland, Polen, Baltikum, Sverige og Danmark.

Glen Bent Lykke Jensen skal ikke betale sagens omkostninger, men ifølge dommen vil den norske stat indkassere værdier for 3 millioner kroner hos den 40-årige dansker.