Halshuggede datter med hækkesaks

Harrell Johnson blev dømt for drab på treårig pige, som under politiets efterforskning fik navnet 'Precious Doe'

En 29-årig mand blev torsdag ved retten i Missouri idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse for et frygteligt drab på sin treårige steddatter Erica Green i 2001.

Den lille pige var i fire år kendt som det uidentificerede mordoffer 'Precious Doe' i en sag, der vakte opsigt i hele USA. Inden han blev dømt, gentog Harrell Johnson, at han var uskyldig.

- Jeg har aldrig krummet et hår på hendes hoved. Jeg vil kæmpe for at bevise min uskyld, sagde han til dommeren.

Fandt lig i affaldssæk
Den makabre sag begyndte, da Erica Greens afhuggede hoved blev fundet bag en kirkegård i Kansas City. Et par dage senere dukkede resten af liget op i en sort affaldssæk.

Da politiet i 2005 fik identificeret barnet og fandt frem til hendes forældre, erkendte Harrell Johnson, at han havde tævet og sparket pigen, fordi hun nægtede at gå i seng.

Han havde senere grebet en hækkesaks og klippet hovedet af det bevidstløse barn. Harrell Johnson trak tilståelsen tilbage, men han blev fældet på et vidneudsagn fra den treåriges mor Michelle Johnson.

Slog og sparkede pigen
Hun fortalte, at Harrell Johnson var fuld og narkopåvirket, da han sparkede den lille pige i ansigtet. Parret turde ikke tage det kvæstede barn på hospitalet, fordi de begge var efterlyst for en række mindre forseelser. Harrell Johnson fandt derfor hækkesaksen frem og halshuggede den lille pige.

Michelle Johnson, der giftede sig med Harrell Johnson efter mordet, blev i sidste måned idømt 25 års fængsel for sin rolle i forbrydelsen.