Milliardærs lig stjålet

Liget af en rigmand, hvis milliarder stammede fra samarbejde med nazi-Tyskland, er blevet stjålet. Muligvis afkræves familien løsesum

Friedrich Karl Flick - milliardærens lig menes bortført af østeuropæiske mafiafolk. (Foto: AP)
Friedrich Karl Flick - milliardærens lig menes bortført af østeuropæiske mafiafolk. (Foto: AP)
Følg Krimi

BERLIN (Ekstra Bladet): Familien til den afdøde østrigske multimilliardær Friedrich Karl Flick er i chok.

I går blev det afsløret, at gravrøvere har været på spil ved det mausoleum, som Flick for to år siden blev begravet i. Nu er liget forsvundet.

Det var tilfældige forbipasserende, der opdagede store ridser i granitstenen og tilkaldte politiet. Da stenen blev flyttet, viste det sig, at kisten var tom.

Myndighederne mener, at familien allerede er blevet kontaktet af røverne og stillet over for et kæmpe millionkrav for at få liget udleveret.

Først i dag har rigmandens enke udtalt sig. Ingrid, som hun hedder, bor nu i USA.

- Det er for mig fuldstændig uforståeligt, at min elskede mand er blevet berøvet sin sidste ro. Jeg finder det afskyeligt, siger hun ifølge Bild.


Ven af Haider
Den sky mangemilliardær Flick var en nær ven af den nylig afdøde politiker Jörg Haider. Hans hjem i Velden ved søen Wörthersee blev betegnet som en fæstning, hvor der bl.a. var bygget en privat atombunker.

Ifølge forlydender efterlod han sine arvinger omkring 50 milliarder kroner. Den enorme formue tjente hans far først og fremmest ved at bruge slavearbejdere til at producere våben for Nazityskland under Anden Verdenskrig.

Siden har familien nægtet at betale erstatning til de tvangsarbejdere, der overlevede de grusomme forhold i koncernens stålfabrikker.

Nu hælder de østrigske myndigheder til, at det muligvis er østeuropæiske mafiagrupper, der står bag den makabre kidnapning. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at de opererer i stor stil i Østrig. Især kriminelle organisationer fra Eksjugoslavien.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby