Farlig drabsmand på flugt

Sindssyg, voldelig tidligere drabsmand udeblevet efter uledsaget udgang fra Sct. Hans Hospital. Bliver farlig, hvis han drikker alkohol

Midt- og Vestsjællands Politi leder efter en sindssyg tidligere drabsmand, der afsonede en dom for grov vold på Sct. Hans Hospital. (Foto: www.politi.dk)
Midt- og Vestsjællands Politi leder efter en sindssyg tidligere drabsmand, der afsonede en dom for grov vold på Sct. Hans Hospital. (Foto: www.politi.dk)

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser den 53-årige Finn Tex Lilander, der er domsanbragt på Sct. Hans Hospital forbindelse med dom for grov vold begået i 2004. Lilander er tidligere dømt for drab.

Den 53-åriges familie er blevet advaret, da det frygtes, at han vil opsøge dem.

På vej mod København
- Han har tidligere truet sin familie på livet, og vi har taget vores forholdsregler i den forbindelse. Familien bor i København, og vi formoder derfor, at han kan finde på at søge derind. Vi er meget hurtigt ude med en efterlysning på baggrund af hans fortid - vi vil godt have fat i ham, siger Carsten Andersen, informationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Han var på uledsaget udgang i dag, men vendte ikke tilbage klokken 14.15 som aftalt. Lilander betegnes som farlig, når han har drukket spiritus, og han var også påvirket, da han for 15 år siden slog et andet menneske ihjel.

Drab på drukven
Finn Tex Lilander blev i 1993 idømt 15 års fængsel for drab på en drukkammerat og drabsforsøg på dennes kæreste.

De voldsomme begivenheder fandt sted i kammeratens lejlighed i Vanløse i august 1993.

Kvinden blev såret af 10-12 stik, da hun forgæves søgte at redde kæresten ved at gå imellem de stridende kammerater. De var kommet i skænderi om nogle ketogan-piller, som Lilander spiste under besøget i lejligheden.