Skibet er ladet med ... cement

97 meter langt cementskib grundstødt og synkende i Olsofjorden - frygt for, at 134 tons olie lækker i det naturskønne område

Crete Cement er sat på grund ud for Fagerstrand i Oslofjorden. (Google Maps)
Crete Cement er sat på grund ud for Fagerstrand i Oslofjorden. (Google Maps)

Siden tidligt onsdag morgen har Kystvakten, den norske søredningstjeneste, arbejdet på at redde det grundstødte, 97 meter lange cementskib Crete Cement, som er gået på grund i Oslofjorden ud for Fagerstrand.

Frygt for, at skibet kan lække 115 ton tung olie, 14 ton dieselolie og fem ton smøreolie, har fået store styrker på arbejde med at lægge flydespærringer i den sårbare fjord.

Kom først fri ved egen kraft
Alarmen om grundstødningen kom kort før klokken syv onsdag morgen. Skibet var først gået på grund og var kommet fri ved egen kraft, men da mandskabet opdagede lækager, valgte det at lægge skibet på grund ved Fagerstrand.

Klokken 8..15 blev 10 af de 13 ombordværende evakueret, og et kvarter senere måtte de sidste tre indse, at de ikke kunne redde skibet, og så gik også de i redningsbåden.

Professionel kaptajn ombord
Men over middag er det lykkedes at stabilisere skibet, siger indsatsleder ved Follo Politi, Arild Skarø, ifølge dagsavisen.no. Han siger, at det nu er kystvagten og rederiet, som har ansvar for det videre redningsarbejde.

Årsagen til den oprindelige grundstødning er ukendt. Lokale beboere undrer sig over, at en professionel kaptajn som Crete Cements kan forlise i så godt afmærket farvand som det pågældende.