Rockerboss på stjålen mc med 300 km/t

Sagen mod den 46-årige Bandidos-boss Jim Tinndahn, der står anklaget for groft hæleri i forbindelse med tre stjålne motorcykler, startede i dag. Her kom det frem, at han har 'prøvekørt' de 'varme' sager

Under retsmødet kom det frem, at rockerpræsidenten har prøvekørt en stjålen motorcykel med 300 km/t.(Foto: Jakob Jørgensen)
Under retsmødet kom det frem, at rockerpræsidenten har prøvekørt en stjålen motorcykel med 300 km/t.(Foto: Jakob Jørgensen)

Under stærkt sikkerhedsopbud blev sagen mod danskeren - rockerpræsidenten Jim Tinndahn indledt her til morgen i Helsingborg.

Han står anklaget for groft hæleri i forbindelse med tyveri af tre motorcykler til en værdi af omtrent 600.000 kroner. Ifølge anklageskriftet er der tale om tre racer-motorcykler - en Kawasaki Ninja, en Honda 1000 og en Yamaha af samme kaliber.

Specielt-sikret retssal
Jim Tinndahn, der er præsident for Bandidos Danmark og Bandidos Europe, blev i joggingbukser og sweatshirt ført ind i en specielt sikret retssal med glasrude mellem tilhørerne og den tiltalte.

Desuden var der rekvireret en dansk tolk til at oversætte svenske besværligheder for rockerpræsidenten.

Ifølge anklageskriftet er Jim Tinndahn, som har siddet varetægtsfængslet siden den 31. oktober, tiltalt for at have 'håndteret stjålent gods' og for at have haft 'en ledende rolle i håndteringen af de tre motorcykler' ved blandt andet at have indledt en form for transport af køretøjerne til Helsingborg, ved at have taget imod dem og opbevaret dem. Yderligere kom det i dag frem under retsmødet, at Tinndahn heller ikke kunne dy sig for at tage en tur på en af cyklerne.

Afsløret i telefonsamtaler
På optagede telefonsamtaler mellem Tinndahn og en anden dansk mand indrømmer rockerpræsidenten, at han har været ude at 'prøvekøre' den en racer op til flere gange - og så endda med en fart på ca. 300 km/t.

Tinndahns forsvarer afviser hæleriet og henviser til, at Bandidos-bossen blot har ønsket at være behjælpelig med at 'få motorcyklerne' tilbage til de retmæssige ejere på Falkenberg Motorbane, hvorfra de var blevet stjålet i midten af september.

Det er endnu uvist, hvem der stod bag selve tyveriet af de dyre motorcykler. Men ifølge efterforskningen formoder politiet, at det er folk i udkanten af Bandidos' omgangskreds, som står bag.

Selvom det oftest er kutymen i rockermiljøet at vise respekt og støtte, når andre brødre er kommet på kant med loven, ved at dukke op i retslokalet, var det dog her til morgen kun Jim Tinndahns kæreste og et par enkelte unge fyrer, der var mødt op for at følge sagen fra tilhørerpladserne.

Der falder dom i sagen senere i dag... ekstrabladet.dk følger sagen