Westergaard: Jeg må leve med afgørelsen

Tegneren Kurt Westergaard tager Højesterets afgørelse til efterretning, men den ændrer ikke hans liv. Det styrer PET fortsat, fastslår han.

PET styrer fortsat mit liv, siger tegner Kurt Westergaard efter Højesterets afgørelse i tuneser-sagen. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)
PET styrer fortsat mit liv, siger tegner Kurt Westergaard efter Højesterets afgørelse i tuneser-sagen. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)

Højesterets kendelse ændrer ikke noget for tegneren Kurt Westergaard. Han må leve med politibeskyttelse resten af sit liv, men det føler han sig ganske tryg ved, siger han.

- Jeg respekterer selvfølgelig som enhver anden hæderlig dansker en retlig afgørelse. Uanset hvad jeg så føler, er jeg jo i den situation, at PET sørger for min sikkerhed, og det vil de fortsat gøre. Og uanset hvad det betyder for denne mands færden i Danmark, er jeg helt tryg ved situationen, fordi PET har fat i den, siger Kurt Westergaard til Ritzau.

Den 73-årige tegner har levet med politibeskyttelse i over et år, men fortryder ikke, at han i sin tid tegnede den omstridte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, som ifølge PET var grunden til tunesernes drabsplaner.

- Det koster altid noget at slå et slag for nogle demokratiske værdier, der er under pres. Og her er tegningerne blevet en brik i både et indenrigspolitisk og udenrigspolitisk spil, som jeg ikke kan kontrollere, siger han.