Sigtet for sextrusler på Facebook

En 23-årig mand fra Rudersdal er sigtet for blufærdigheds- krænkelser og trusler mod to helt unge piger på internettet, som han kontaktede via Facebook

En 23-årig mand fra Rudersdal er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelser og trusler mod to helt unge piger på internettet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi rejste sigtelsen mod manden den 6. november og efterforsker nu sagen.

Den 23-årige har blandt andet kontaktet pigerne via internetsiden Facebook og har også forsøgt at bruge pigernes identitet på internettet ved at oprette en hotmail-konto og datingprofiler.

Grov seksuel sag
Politiet karakteriserer det som en sag af grov seksuel karakter, men er ellers tilbageholdende med detaljer.

- Jeg kan kun bekræfte, at den sigtede har fået kontakt med pigerne via internettet, siger vicepolitikommissær Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi.

Den unge mands computer er i politiets varetægt, og politiet teknikere arbejder netop nu på at kortlægge hans færden på internettet.

- Vi er blandt andet i gang med at undersøge, om han kan have kontaktet andre på lignende måde, siger Lau Lauritzen.

Ifølge psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet bruger krænkeren smiger til at komme ind på livet af sit offer.

- Det er karakteristisk, at de uskyldigt forelsker sig i en voksen, for eksempel en træner eller en lærer. Og det er den lidt naive forelskelse, som den seksuelle krænker bygger sin kontakt på ved at foregive, at han er prinsen på den hvide hest og gennemfører noget fysisk seksuelt, som måske ikke har været den unges hensigt, siger Kuno Sørensen.