28-årig dømt, da sag gik om

Efter sjældent retsforløb blev 28-årig idømt to og et halvt års fængsel for at stikke familiefar ned på åben gade. Han ankede på stedet til landsretten.

Først blev han frifundet, nu er 28-årig blevet dømt for knivoverfald i opsigtsvækkende retssag. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Først blev han frifundet, nu er 28-årig blevet dømt for knivoverfald i opsigtsvækkende retssag. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

Sidste år blev han frifundet, men tirsdag blev den 28-årige Solimann Pessi dømt for at have stukket en familiefar ned med kniv i forbindelse med et banalt færdselsuheld i Nyborg.

Pessi blev idømt to og et halvt års fængsel efter et meget sjældent retsforløb.

Ved byretssagen i oktober sidste år blev han frifundet, fordi ingen vidner kunne udpege ham som manden, der fem måneder tidligere løb efter en familiefar på åben gade i Nyborg med en stor kniv og stak den i ryggen på ham, så den ene lunge punkterede.

Efter sagen fortalte vidnerne, blandt dem ofrets to sønner, at de var blevet truet til tavshed af Pessi og hans venner.

De var parat til at udpege ham i landsretten ved en ankesag, men sagen kom aldrig for landsretten på grund af en procedurefejl. I stedet besluttede Den Særlige Klageret, at hele sagen skulle gå om ved byretten i Svendborg.

I dag, da sagen gik om, var vidnerne ikke i tvivl. Begge sønner udpegede med klar stemme Pessi som den mand, der havde stukket deres far ned i forbindelse med færdselsuheldet.

Solimann Pessi, der hele tiden har nægtet sig skyldig, ankede på stedet dommen til landsretten.