Vil myrde tortur-forældre

Forældrene til en 17 måneder gammel dreng, der blev tortureret og tævet ihjel, er nu selv blevet jaget vildt på internettet

Det var for grænseoverskridende at vise billeder af de omfattende skader i retten. Derfor blev juryen præsenteret for grafiske tegninger. (Foto: AP)
Det var for grænseoverskridende at vise billeder af de omfattende skader i retten. Derfor blev juryen præsenteret for grafiske tegninger. (Foto: AP)

Sagen om den 17 måneder gamle dreng Baby P, som blev tortureret til døde af sine forældre i det nordlige London, har fået hele Storbritannien til at væmmes - dels over de sociale myndigheder i Haringey, dels over forældrene.

I flere fora på nettet og i Facebook-grupper nævnes Baby Ps forældres navne, ligesom deres billeder er blevet offentliggjort. Mange truer forældrene med døden, og er ikke blege for at forklare i detaljer, hvordan de vil tage livet af dem.

Vil tæve forældrene til døde
Da drengen døde, efter 17 måneders liv i helvede, havde han adskillige skader:

  • Brækket ryg med blodudtrækning ved nakken
  • Otte brækkede ribben
  • Adskillige blå mærker og snitsår
  • Dyb flænge ved venstre øreflip, som var revet væk fra hovedet
  • Alvorlige sår i hovedbunden, inklusive mærker efter hundebid
  • Sorte finger- og tåspidser, med flere manglende negle. En langfinger havde fået skåret spidsen af
  • Flænge på indersiden af overlæben
  • En tand var slået ud og blev fundet i mavesækken. Barnet havde slugt den

Mange af disse skader bør forældrene selv opleve, mener nettets folkedomstol.

Får deres straf om en måned
Den rigtige domstol har dog nedlagt forbud mod at nævne de tre dømtes (mor, far og dennes ven, red.) navne. De er dømt i sagen, men strafudmålingen vil retten først tage stilling til om en måneds tid.

Udover hadet mod forældrene er briterne også oprørte over de sociale myndigheder i Haringey. 60 gange kom myndighederne på besøg i hjemmet, og hver gang lykkedes det moderen at skjule barnets skader ved at smøre ham ind i chokolade - eller bortforklare dem med drengens vilde leg.

Anden gang et barn dør
Det er ikke første gang, de sociale myndigheder i netop Haringey er i et uheldigt søgelys. I 2000 døde den otte år gamle Victoria Climbié, efter at myndighederne i flere år havde overset klare tegn på mishandling. Hendes død førte til nye, strammere regler - og et register over børn, der er blevet midhandlet i hjemmet.

Baby P stod faktisk i registeret, men de sociale myndigheder mente ikke, barnets situation var så alvorlig. De tog fejl.