Politiet bruger oftere knippel

Rydningen af Ungdomshuset og faldende autoritetstro er årsagen til politiets øgede brug af kniplerne, mener politichef

Politiet trækker staven og slår oftere på borgerne end tidligere.

Det viser nye tal fra Rigspolitiet over politiets brug af knippel i 2007. Rydningen af Ungdomshuset er formentlig en del af forklaringen på, at der i 2007 blev serveret knippelsuppe 407 gange - 35 gange flere end 2006, mener Københavns chefpolitiinspektør, Per Larsen. Han forventer til gengæld, at tallene for 2008 vil afsløre et fald i brugen af knippel.

- Sidste år så vi jo nogle grusomme uroligheder. Dels i forbindelse med ungdomshuset, dels i forbindelse med de efterfølgende demonstrationer, som nogle gange udviklede sig til, at vi måtte hive staven frem. Det vil umiddelbart være min vurdering, at det er årsag til noget af stigningen, siger Per Larsen.

I 2001 slog politiet kun med kniplen 256 gange. Ifølge Per Larsen skal en del af forklaringen findes i, at folk er blevet mindre autoritetstro og oftere sætter sig til modværge. Han forventer dog et fald i brugen af staven, når tallene for 2008 engang foreligger. Siden 1. januar i år har politiet nemlig haft mulighed for at bruge peberspray til at pacificere folk med.