Nørrebro ligger øde om aftenen

Området omkring Mimersgade på det ydre Nørrebro er dødt efter mørkets frembrud. Gadearbejdere tør ikke gå ud, og de forretningsdrivende lukker tidligt.

Kunderne tør ikke handle sent, og gæsterne forlader værtshusene på Ydre Nørrebro ved mørkets frembrud. Selv Nørrebros Gadeteam holder sig indendøre om aftenen.

Flere lokale fortæller, at området omkring Mimersgade på Nørrebro tømmes i takt med, at dagen går på hæld. Det er den seneste tids byge af skyderier, der har skabt frygt blandt borgerne på Nørrebro. Senest i nat, da to unge mænd blev såret af skud i Mjølnerparken.

- Vi er stoppet med at patruljere om aftenen af sikkerhedshensyn, siger Kate Klokkerholm, uddannelsesvejleder på Rådmandsgades skole og en del af gadeteamet. Hun forklarer, at nogle af medarbejderne ikke har følt sig trygge.

Og frygten for at gå på gaden om aftenen bekræfter en forretningsindehaver på Nørrebro.

- Jeg er begyndt at lukke tidligere. Jeg tør ikke gå ud efter klokken fire, og mine kunder tør ikke handle sent. De er angste og ringer og spørger, hvordan det ser ud på Nørrebro i dag. For går man ud, kan man blive ramt, siger indehaveren med alvor i blikket, da Ritzau besøger hendes forretning.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.