Baby P's død kan koste politiske liv

Den politiske ledelse i London-bydelen Haringey har for anden gang vendt det blinde øje til uhyggelig børnemishandling, som først kostede otteårig Victoria og nu 17 måneder gamle Baby P livet

Den lille, lyshårede dreng, kun kendt som 'Baby P', blev tævet til døde af sin mors kæreste og hans kammerat - nu truer mishandlingen med at koste politisk liv i London-bydelen Haringey. (Foto: AP)
Den lille, lyshårede dreng, kun kendt som 'Baby P', blev tævet til døde af sin mors kæreste og hans kammerat - nu truer mishandlingen med at koste politisk liv i London-bydelen Haringey. (Foto: AP)

Den uhyggelige sag om mishandlingen af den 17 måneder gamle dreng, Baby P., i London-bydelen Haringey, kan koste den lokale borgmester og den politiske chef for børne- og ungdomsforvaltningen deres poster.

Den lille dreng blev systematisk tævet af sin mors kæreste og dennes kammerat, til han døde af sine mange kvæstelser. Inden drengen gav op, havde de sociale myndigheder haft mindst 60 kontakter til familien - uden at fatte, at alt var rivende galt.

Anden gang et barn dør
Det er de samme personer, som har det politiske ansvar, som også stod i spidsen for Haringey i 2000. Og netop det år blev England rystet af en anden horribel børnemishandlingssag - fra præcis samme område.

Sagen fra 2000 gjaldt den otteårige Victoria Climbié, som forældrene sendte fra Elfenbenskysten op til faderens tante i England for at opnå et bedre liv, end hun kunne få i Afrika.

Det blev pigens død: Mishandling og vanrøgt tog livet af hende, men inden da havde 12 forskellige instanser - bl.a. fire afdelinger i den sociale sektor, to hospitaler og to børneforsorgsteams - haft kontakt med hende uden at erkende, at hun var i færd med at blive torteret ihjel.

Vakuum i hjerte og hjerne
Den lokale borgmester, George Meehan, og den politiske chef for børne- og ungdomsområdet, Liz Santry, er derfor under dobbelt pres af den nye børnemishandlingssag. Nu kræver det liberale mindretal, at Meehan og Santry tager konsekvensen af de grove børnemishandlingssager.

- Der er et komplet vakuum i hjertet og hjernen i Haringey Byråd. Hvis vores kultur tillader disse fejl, er det fordi vores ledelse har fejlet, siger formanden for byrådets liberale gruppe, Robert Corrie, ifølge Evening Standard. Han oplyser, at der næste mandag vil blive fremsat et mistillidsvotum til de to Labourpolitikere i byrådet. Han siger også til Evening Standard, at flere medlemmer af Labour-gruppen er begyndt at tage afstand fra deres egne ledere i protest over behandlingen af Baby P-sagen.

Ikke ét beklagende ord
En officiel undersøgelse, foretaget af chefen for kommunens børneforsorg, har totalt frikendt myndighederne for ansvar for den 17 måneder gamle drengs død - på trods af de 60 besøg i hjemmet i månederne før dødsfaldet. Nu er der et folkeligt krav om, at den britiske regering tager sig af sagen.

George Meehan har ikke med ét ord beklaget Baby P's tragiske skæbne - på trods af den voldsomme offentlige debat i forbindelse med de retssager, som har været ført mod moderen, kæresten og dennes kammerat. De er alle dømt for at have forårsaget barnets død, og 15. december udmåles deres straffe.