Skudoffer i livsfare bragt til hospital

To mænd er i aften blevet bragt til Bispebjerg Hospital i København med skudsår - den ene er ramt i ryggen, og hans tilstand er kritisk

En større gruppe unge med indvandrerbaggrund var sent i aftes samlet ved indgangen til skadestuen på Bispebjerg Hospital. (Foto: Kenneth Meyer)
En større gruppe unge med indvandrerbaggrund var sent i aftes samlet ved indgangen til skadestuen på Bispebjerg Hospital. (Foto: Kenneth Meyer)

En mand blev omkring midnat i aften ført fra Bispebjerg Hospital til Rigshospitalets traumecenter, livsfarligt såret af et skud i ryggen, oplyser den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Michael Paulsen, til ekstrabladet.dk.

Kort før klokken 22 i aften blev to mænd, begge såret af skud, bragt til Bispebjerg Hospital af en flok kammerater. Hospitalet alarmerede straks politiet.

- Den ene er ramt i armen, og det er ikke så alvorligt, men den anden har skudsår i ryggen, og det er straks noget mere kritisk, sagde vagtchefen, Michael Paulsen, til ekstrabladet.dk en time efter anmeldelsen. Kort tid efter kunne vagtchefen tilføje, at manden er i livsfare.

Ramt, mens de sad i bil
De to mænd blev ramt, da der pludselig blev åbnet ild mod dem og en kammerat, mens de sad i en bil på et baneterræn nær Mjølnerparken på Nørrebro. Kammeraten undgik at blive ramt.

Alle tre har indvandrerbaggrund, skriver Ritzau, som citerer efterforskningsleder Poul B. Hansen for, at der blev affyret mindst to skud mod bilen.

- Bilen holdt parkeret, da ukendte gerningsmænd pludselig åbner ild mod dem bagfra, fortæller han.

Foran Bispebjerg Hospitals skadestue stod sent i aften en sort bil med to skudhuller i bagsmækken. det er den bil, de sårede blev bragt til hospitalet i, oplyser Michael Paulsen til ekstrabladet.dk. Han oplyser desuden, at der på Nørrebro i det område, hvor skudepisoden har fundet sted, er en anden bil, som politiet interesserer sig levende for.

Bragt til hospitalet af venner
De to sårede blev bragt til hospitalet af venner og kammerater, og en større gruppe unge med ikke-dansk baggrund var sent i aften samlet ved hospitalet.

Kort før klokken 23 fik politiet en ny anmeldelse om skud, som denne gang skulle være faldet ved Lyngbyvej.

- Vi ved endnu ikke, om der er bund i denne anmeldelse. Men det er jo ikke langt fra de første skyderier, siger Michael Paulsen.

Politiet undersøger sent søndag aften begge områder i forbindelse med skuddene.