Fritzls rædselskælder som museum

Uhyrets svigerinde taler ud om Josef Fritzls absurde planer: Han ville have 75 kr. i entre fra folk, som måtte have lyst til at se rædselskælderen

Josef Fritzl tænkte, at turister nok godt ville give 10 euro for en tur ned i kælderen, hvor Elisabeth og deres fælles børn var indespærret. (Foto: Getty Images)
Josef Fritzl tænkte, at turister nok godt ville give 10 euro for en tur ned i kælderen, hvor Elisabeth og deres fælles børn var indespærret. (Foto: Getty Images)
BERLIN (Ekstra Bladet): Josef Fritzl ville tjene penge på, at han i årevis holdt sin datter fanget i kælderen under sit hus i Amstetten. Rædselskælderen skulle omdannes til et museum, og entreen for at komme ind skulle være omkring 75 kroner.

Det afslører Josef Fritzls svigerinde nu i et stort interview med den østrigske avis Österreich. Christine R., 64, der er søster til Fritzls hustru, Rosemarie, ønker ikke at stå frem i offentligheden, men hun vil gerne dele ud af sin fæle viden.

Den går blandt andet på, at Josef Fritzl, selv om han er fængslet, ikke er færdig med at være opfindsom.

Familien sagde nej
– Han ville virkelig gerne tjene på ejendommen på Ybbsstrasse 40. Stedet, hvor han i 24 år holdt sin datter som sexslave i kælderen, skulle omdannes til en turistattraktion. Han ville tage ti euro (75 kr.) for hver tilrejsende gæst, som kom til Amstetten for at se nærmere på kælderen. Selv har han foreslået, at alle pengene skulle gå til familien, men de involverede afslog -  alle som en -  tilbuddet om sådan en forretning, siger svigerinden.

Christine R. fortæller, at Rosemarie Fritzl ikke besøger sin mand i fængslet. Men selv om hun i mindst 24 år blev holdt godt og grundigt for nar af sin mand, har hun ikke planer om at forlade ham officielt, mener søsteren.

– Ganske vist har hun ikke besøgt Josef i fængslet. Men jeg tror ikke, at hun er helt færdig med ham, til trods for at hun fra dag 1 blev behandlet som en hund, siger Christine R.

Gør det for pengenes skyld
Før har det været fremme, at Rosemarie ikke anede, hvad der foregik i kælderen, og at hun ligesom børnene levede i frygt for Josef Fritzl, som slog og truede i en evindelighed. Nu kommer hævnen.

– Hun har sagt til mig, at hun fortsat ønsker at være gift med Josef, fordi hun vil være berettiget til 60 procent af hans pension, hvis han skulle tage sit eget liv, eller der skulle ske ham noget i fængslet. Jeg synes, at det er den korrekte måde at anskue tingene på. Rosemarie har ikke haft andet end problemer og bekymringer ud af livet med denne mand, siger Frau Fritzls søster.