Baby P's far: Jeg elskede ham

Den engelske baby døde efter ufattelig mishandling hos sin mor og hendes kæreste - hans far så ham som en 'sprællevende 17 måneder gammel dreng'

Den lille, lyshårede Baby P blev tævet til døde af sin mor og to mænd. Et computerbillede viser, hvad der gemte sig bag den kønne drengs facade. (Foto: AP)
Den lille, lyshårede Baby P blev tævet til døde af sin mor og to mænd. Et computerbillede viser, hvad der gemte sig bag den kønne drengs facade. (Foto: AP)

Englands mest omtalte lille dreng, Baby P, er ikke mere. Han blev tævet og mishandlet til døde sidste sommer, og hans mor, hendes kæreste og dennes kammerat venter nu på at få udmålt straffen for at have behandlet det værgeløse barn værre end en boksebold og for at have slået ham ihjel.

I dag har barnets biologiske far for første gang talt om sin døde søn. Det sker, samtidig med at billeder af den lille dreng er blevet offentliggjort.

- Han knuste og kyssede mig
Faderen må af hensyn til britisk lov ikke identificeres offentligt, lige som den dærbte lille dreng kun omtales som Baby P.

- P var en sprællevende 17 måneder gammel dreng. Jeg elskede ham inderligt, siger faderen.

- Jeg kan huske, hvordan han kom mig løbende i møde - eller, da han sad i barnevogn, hvordan han hoppede op og ned, indtil jeg tog ham op, og så knuste og kyssede han mig.

Dommen vil slutte en traumatisk tid
Drengens mor og de to mænd, som alle er dømt for at forårsage barnets død, men som på grund af manglende beviser ikke kunne dømmes for mord, får deres straf 15. december. Dommen vil, sigere P's far, afslutte en meget traumatisk tid for familien.

- De, som systematisk torterede P og slog ham ihjel, holdt det hemmeligt. Ikke bare for mig, men for alle, som besøgte hjemmet frem til P's død. Selv efter hans død løj de for at skjule deres overgreb, siger Baby P's far.

Ingen bitterhed mod myndighederne
De sociale myndigheder, som trods 60 besøg i babyens hjem ikke opdagede, hvor grusomt barnet var mishandlet, er under voldsom beskydning i England. Men barnets far deltager ikke i angrebene.

Tværtimod. Faderen siger tak til politiet og socialarbejderne for de 60 besøg i hjemmet i løbet af de sidste otte måneder i lille P's liv.