14-årig afværgede knivdrab på sin mor

En 14-årig dreng afværgede lørdag morgen, at hans far overfaldt hans mor med kniv efter et voldsomt skænderi i Gladsaxe. Faderen sparkede betjent under anholdelse

Den 40-årige endte med at banke kniven i dørkarmen, da parrets 14-årige søn pludselig stod i døren. (Arkivfoto: Colourbox)
Den 40-årige endte med at banke kniven i dørkarmen, da parrets 14-årige søn pludselig stod i døren. (Arkivfoto: Colourbox)

En 14-årig dreng afværgede muligvis at hans far dræbte hans mor lørdag morgen på moderens bopæl i Gladsaxe.

Manden, der er 40, og den fire år yngre kvinde lever ikke sammen længere, men har flere børn sammen.

Det tidligere par havde tilbragt natten sammen, og der var blandt andet blevet indtaget alkohol, da den 40-årige lørdag morgen omkring klokken 8 blev meget jaloux.

- Han troede, at hun havde en anden og råbte, at han ville slå hende ihjel og hentede en kniv i køkkenet. Men da parrets 14-årige dreng, som var et af flere fælles børn på bopælen, kom ind i stuen, afstod manden fra at dræbe kvinden og hamrede i stedet kniven ind i en dørkarm, fortæller vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Peter Grønbek, til ekstrabladet.dk.

Sparkede politibetjent
Politiet var i mellemtiden blevet tilkaldt, men den 40-årige, der er kendt af politiet fra tidligere, ønskede ikke frivilligt at lade sig anholde.

Han truede med at sparke betjentene i hovedet, og mens den ene betjent var hos kvinden, tumlede den anden betjent omkuld med den 40-årige, og under tumulten fik voldsmanden sparket betjenten i nakken.

- Kollegaen er dog ikke kommet noget alvorligt til, siger Peter Grønbek til ekstrabladet.dk.

Den 40-årige mand blev sigtet for trusler på livet, vold mod tjenestemand og forsøg på grov vold, og efter et grundlovsforhør senere lørdag blev han varetægtsfængslet i foreløbig 12 dage.