White Pride-leder reddet af anklager

En 23-årig leder i den voldelige hooligangruppe White Pride i Århus, er sikker på, at en tidligere fængselsdom på et års fængsel ikke skærpes på grund af anklagers sjusk

Simon Hvass Jacobsen, (heilende på NRGI Park i Århus) er en af dem dem, der bestemmer, hvem de racistiske hooliganer skal angribe, når de går i byen. (Foto: Ekstra Bladet)
Simon Hvass Jacobsen, (heilende på NRGI Park i Århus) er en af dem dem, der bestemmer, hvem de racistiske hooliganer skal angribe, når de går i byen. (Foto: Ekstra Bladet)

Den 23-årige Simon Hvass Jacobsen, der regnes som en af lederne i den voldelige hooligangruppe White Pride i Århus, er sikker på, at en tidligere fængselsdom på et års fængsel ikke skærpes af Landsretten.

Hans forsvarer ankede til frifindelse, mens anklagemyndigheden ville have straffen sat op. Men på grund af sjuskeri, forglemmelse eller lidt af en blanding nåede anklagerens anke ikke frem inden for den normale tidsfrist.

I byretten blev han 1. september dømt for i flere tilfælde at have begået grov vold sammen med sine åndsfæller i White Pride.

Det gik ud over en dørvogter og en gæst på et værtshus, et par fodboldkontrollører, en politibetjent og en sagesløs mand, der tilfældigt befandt sig et sted, hvor White Pride var på krigsstien.

Vestre Landsret afsiger dom i morgen, fredag

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri