White Pride-medlem i fængsel

En af de ledende medlemmer af det højreekstremistiske White Pride, 23-årige Simon Hvass Jacobsen, er blevet idømt ti måneders fængsel for grov vold

White Pride medlem Simon Hvass Jacobsen skal tilbringe de næste ti måneder bag tremmer.(Foto: Ekstra Bladet)
White Pride medlem Simon Hvass Jacobsen skal tilbringe de næste ti måneder bag tremmer.(Foto: Ekstra Bladet)

Vestre Landsret har netop idømt et af den højreekstremistiske gruppe White Prides ledende medlemmer ti måneders fængsel. Den blot 23-årige Simon Hvass Jacobsen blev dømt for flere episoder af grov vold.

Anklageren havde dog krævet et års fængsel, men Simon Hvass Jacobsen slap altså fri af de sidste to måneder.

Det fremtrædende White Pride-medlem var tiltalt for en grov voldsepisode, som fandt sted i starten af marts i år i Århus.

Sammen med en flok på op mod 50 maskerede åndsbrødre gik han til angreb på værtshuset Bridgewater i Århus som en hævnaktion, fordi de få timer tidligere var blevet smidt ud på grund af uro. Ruder blev smadret, en dørvogter fik en på lampen, og en kvindelig gæst fik en ølflaske i ansigtet.

Herudover var Simon Hvass Jacobsen desuden en af de toneangivende personer i et barskt overfald på tilfældig 40-årig mand ved Den Gamle By i Århus. Offeret fik adskillige spark på kroppen og knytnæveslag i ansigtet. Dertil kommer en tiltale for yderligere sammen med andre White Pride medlemmer at have overfaldet et par kontrollører på Riisvangen Stadion i Århus og for trusler og korporlige angreb imod en betjent i Århus Midtby.

Såvel dengang som nu bedyrer han sin uskyld og fremstiller sig selv som en fredsvagt, der kun gik med for at afværge at kammeraterne skulle rode sig ud i noget voldeligt.

I Byretten blev han idømt et års ubetinget fængsel - men ankede dommen. I dag blev han kendt skyldig i samtlige anklagepunkter, men fik altså kortet to måneder af den oprindelige straf. Grundet hans varetægtsfængsling siden 8. maj og prøveløsladelsesreglerne mangler det dedikerede WP-medlem dog kun reelt 14 dage af sin afsoning.

Simon Hvass Jacobsen modtog dommen uden at fortrække en mine.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri