Soldaterdrab: 6 måneders fængsel

En 23-årig, tidligere soldat er netop blevet idømt et halvt års fængsel for i kådhed at have skudt og dræbt en soldaterkammerat i Afghanistan. 'Jeg kommer mig aldrig', sagde han inden dommen

Den 21-årige Morten Krogh Jensen blev dræbt, da en soldaterkammerat skød vildt om sig i kådhed. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Den 21-årige Morten Krogh Jensen blev dræbt, da en soldaterkammerat skød vildt om sig i kådhed. (Foto: Thomas Lekfeldt)

En ung, 23-årig - nu tidligere - soldat, som gjorde tjeneste i Afghanistan, er netop blev idømt seks måneders ubetinget fængsel for at have dræbt en soldaterkammerat under udstationering i Afghanistan.

Det fastslog retten i Hillerød for kort tid siden.

Fik fem skud i hovedet
Den tidligere soldat, GL, var næstkommanderende for sin gruppe i danskerlejren i Camp Bastion i Helmand-provinsen, hvor han en dag i februar skød vildt om sig med skarp ammunition fra et maskingevær. GL affyrede mindst fem skud. Alle skud ramte en 21-årig soldaterkammerat fra delingen i hovedet. Det viser obduktionsrapporten af den dræbte.

'Jeg kommer mig aldrig'
Den dømte soldat indrømmede torsdag morgen i retten, at have skudt løs med maskingeværet og dermed at have dræbt sin kammerat. Han fastholdt dog overfor dommeren, at det var et uheld. Den tydeligt brødbetyngede unge mand sagde yderligere i retten:

- Morten var min ven, og jeg kommer mig aldrig, sagde han som den sidste, inden dommen blev afsagt.

Anklager krævede 1-2 år
Anklageren fra Forsvarets Auditørkorps havde forinden krævet mellem 1-2 års fængsel for drabet.

Da konsekvenserne af hans kådhed gik op for ham i Camp Bastion forsøgte den 23-årige GL at tage sit eget liv med sin tjenestepistol. I dag forklarede han også, at han stadig har meget svært ved at sove om natten på grund af drabet på sin ven.

Ingen familiemedlemmer af den dræbte 21-årige Morten Krogh Jensen var tilstede under dommen. Til gengæld var den dømtes kæreste og nogle soldaterkammerater mødt op for at vise deres støtte til deres ven.

Den 23-årige ankede dommen til Landsretten med det samme.